OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

5 idei de calatorie pentru luna Februarie

5 sugestii de calatorie pentru luna Februarie, luna lui Faurar si a lui Dragobete!

2 - 5 Februarie 2017 Campionatul Mondial de Sanie pe pista naturala - Vatra Dornei

Campionatele Mondiale de Sanie pe piste naturale reprezinta cel mai important eveniment sportiv al sporturilor de iarna, desfasurat vreodata in Romania, la nivel de seniori.


In perioada 02 - 05 februarie, partia Bucovina din Vatra Dornei, va gazdui cea mai importanta competitie a acestei discipline, la care sunt asteptati sportivi din 20 - 22 de tari, de pe cinci continente. In mod sigur nu vor lipsi actualii dar si o parte din fostii campioni mondiali.
Fiecare din cele patru zile va fi un eveniment aparte pe care nu trebuie sa il pierdeti.

(vezi Pensiuni Vatra Dornei, Cazare Vatra Dornei)

11 Februarie 2017 - Zilele Platosului - Paltinis

Aducem traditia din zona Marginimii Sibiului la Arena Platos Paltinis pentru editia de iarna a concursului Zilele Platosului, intrecere pe echipe intre sate.
 
Probe concurs
1. Proba de facut sarmale
2. Proba de taiat busteanul
3. Proba de aruncat la tinta
4. Proba de tras sania


Echipele sunt formate din cate zece participanti.
Pentru probele individuale si pe perechi nu se accepta participarea aceluiasi concurent la mai mult de o proba.
Nu se accepta incaltaminte cu crampoane.
Varsta minima de participare este de 18 ani.

Premii
LOC1 - O oaie + voucere in valoare de 1000lei la magazinul Decathon
LOC2 - Un porcusor pentru protap + voucere in valoare de 500 lei la magazinul Decathon
LOC3 - Trei rate + voucere in valoare de 300lei la magazinul Decathon

(vezi Pensiuni Sibiu, Cazare Sibiu)

17 - 18 Februarie SlanaFest! - Cluj Napoca

Breasla Mestesugarilor din Transilvania organizeaza din 2010 evenimentul SlanaFest, in perioada lunii februarie, cand slanina este deja bine maturata, afumata, numai buna de gustat cu o ceapa rosie, o varza murata sau un pumn de branza buna.Evenimentul este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de baza a taranilor din Transilvania, ignorat pe nedrept in ultima perioada, dar readus mai recent pe mesele noastre chiar de nutritionisti renumit, recunoscandu-i meritele atat in mentinerea imunitatii organismului, cat si in alimentatia echilibrata in timpul iernii.

SlanaFest are doua componente:

– un targ de cateva zile cu produse traditionale de carmangerie, prin care se prezinta micii producatori locali cu bunatati de casa preparate cu multa migala si pricepere, si
– un concurs al slaninelor, carnatilor si mezelurilor de casa unde se pot inscrie gospodarii din zona cu produsele preparate de ei pentru consumatie proprie.

(vezi Pensiuni Cluj, Cazare Cluj)

18 Februarie - Parangul Night Challenge - Editia IV - Parang

In penultimul weekend din luna februarie, are loc Parangul Night Challenge, iata-ne ajunsi la EDITIA cu numarul IV. Varful Parangul Mic, aflat la peste 2000 de metri altitudine isi lanseaza din nou provocarea atat alergatorilor cat si schiorilor. Mirajul luminitelor aprinse in noapte, socializarea intre iubitorii sporturilor montane, anunta adunarea!

 

(vezi Pensiuni Petrosani, Cazare Petrosani)


25 - 26 Februarie - Red Bull Oslea Hiride - Campusel

A sosit din nou acea perioada a anului in care ne ridicam palariile si va aducem la cunostinta ca traditionalul eveniment Red Bull Oslea Hiride a ajuns la editia cu numarul 6. Competitie ce are loc de ani buni in Masivul Oslea si care aduce la linia de start cei mai buni schiori si snowboarderi din Romania, se va desfasura si in aceasta iarna dupa coordonatele bine cunoscute.Asadar, ne vedem in 25 februarie la Campusel sa scriem impreuna inca un capitol in istoria Red Bull Oslea Hiride. Ne-am decis ca celor ce n-au fost pana acum sa le starnim curiozitatea, iar celor care au mai fost sa le trezim amintiri.

Ride ON, ride safe!

(vezi Pensiuni Hunedoara, Cazare Hunedoara)