OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

5 idei de calatorie pentru luna februarie 2019

Luna februarie o asociem mereu cu vacanta copiilor, sarbatoarea iubirii si multa, foarta multa zapada! Unde alegeti sa sarbatoriti aceasta luna frumoasa?

1 - 3 Februarie 2019 - SlanaFest - Cluj

Anul acesta SlanaFest va asteapta la Restaurantul ROD din Cluj-Napoca, pe Calea Turzii nr. 160

1 Februarie - jurizarea mezelurilor traditionale. Orele 16.00.
2 Februarie - jurizarea slaninelor de toate felurile. Orele 16.00.
Componenta juriului la slanini:
Kovacs Ferenc - bucatar
Radu Zarnescu - presedinte ACEEA
Gyorgy Attila - scriitor, slaninolog
Sabin Gherman - publicist, transilvanist
Vincze Peter - inginer, fermierJurizarea slaninelor va fi acompaniata de lautari autentici din Mera.
3 Februarie - jurizarea carnatilor si suncilor de casa. Orele 16.00
Toate evenientele din cadrul SlanaFest sunt deschise vizitatorilor cu titlu gratuit.

(vezi Pensiuni Cluj, Cazare Cluj)2 - 3 Februarie 2019 - Sled Dog Cupa Baile Tusnad - Baile Tusnad

Competitia de sprint cu atelaje canine Cupa Baile Tusnad este la editia a VII-a si se desfasoara pe baza categoriilor de concurs stabilite la nivel international, respectiv:

- O – atelaj cu 9 caini (husky siberian),
- A1 – atelaj cu 8 caini (husky siberian),
- B1 – atelaj cu 6 caini (husky siberian),
- C1 – atelaj cu 4 caini (husky siberian),
- C2 – atelaj cu 4 caini (malamuti si samoyed),
- D1 – atelaj cu 2 caini (husky) si D2 (malamuti).Fiind competitie de sprint distantele ce vor fi parcurse de atelaje sunt de 10, 7.4 si 5.8 km in functie de numarul de caini de la atelaj. In acest sport aceste distante nu sunt considerate foarte lungi, insa traseul ales este unul tehnic care va pune la incercare atat musherii cat si pe caini.

Pentru buna desfasurare a competitiei, suntem rugati sa respectam urmatoarele reguli simple:

- sa nu intrii pe traseele marcate dintre stake out si start precum si pe traseul propriu-zis al competitiei;
- sa-ti faci prieteni printre catei doar cu acordul musherului;
- sa nu vii la competitie cu cainele tau sau daca vii sa-l tii intotdeauna in lesa;
- sa nu hranesti cainii;
- sa te imbraci bine si
- sa te simti bine. :)

(vezi Pensiuni Tusnad, Cazare Tusnad)09 Februarie 2019 - Kids Race - Paltinis

Pentru incurajarea si motivarea copiilor schiori si snowboarderi, Arena Platos Paltinis lanseaza un concurs nou, dedicat exclusiv copiilor cu varste sub 14 ani.

Traseul de concurs este compus din contrapante, valuri si schimbari de panta, fiind creativ si distractiv pentru toti copii care schiaza sau se dau pe snowboard.Concursul se desfasoara in 2 manse in care concurentii parcurg individual traseul de concurs.

Fiecare mansa este cronometrata, suma timpilor din cele 2 manse de concurs stabileste timpul de concurs pentru fiecare participant.

(vezi Pensiuni Sibiu, Cazare Sibiu)16 Februarie - Parangul Night Challenge! - Parang

Vertical Race
Asa cum ne anuntau inca de la infiintarea competitiei, acum ne reamintesc faptul ca, intotdeauna, in penultimul weekend din luna februarie, are loc Parangul Night Challenge. Iata-ne ajunsi la EDITIA cu numarul VI. Varful Parangul Mic, aflat la peste 2000 de metri altitudine isi lanseaza din nou provocarea atat alergatorilor cat si schiorilor. Mirajul luminitelor aprinse in noapte, socializarea intre iubitorii sporturilor montane, anunta adunarea. Cartierul general al cursei va fi la Hotel Rusu. Va asteptam cu drag!(vezi Pensiuni Petrosani, Cazare Petrosani)23 Februarie 2019 - Red Bull Oslea Hiride - Uricani

Devenit deja o traditie anuala a comunitatii freeriderilor din Romania, Red Bull Oslea Hiride, singurul eveniment de hike & ride din tara, da startul unei noi provocari pe 23 februarie 2019!Ceea ce face acest eveniment unic, este faptul ca experienta este compusa din doua parti: hike and ride. Prima parte a competitiei consta in testarea abilitatilor fizice ale concurentilor prin urcarea intregului versant, avand pe umeri greutatea echipamentului, dar si frigul si zapada din golul alpin. Aceasta urcare va avea loc pe o distanta de 3,9 kilometri cu plecare de la cota 1.300 metri, pana la nivelul crestei la 1.940 metri.

Ajunsi pe creasta, concurentii vor trece la partea a doua a provocarii - testarea abilitatilor tehnice ale concurentilor, o coborare pe schi sau snowboard de 1,4 kilometri, cu o panta de 40°. Linie, control, fluiditate, tehnica, stil, trick-uri, sunt doar cateva dintre elementele de care acestia trebuie sa tina cont pentru a putea impresiona juriul.

(vezi Pensiuni Hunedoara, Cazare Hundoara)