OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Sura Sasului - cazare Marginimea Sibiului

Saliste (Sibiu) - Transilvania
*** Pentru Revelion nu mai sunt locuri libere ***Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite

Descoperă adevărata experiență săsească la Șura Sasului

În ultimii doi ani am început un frumos proiect în satul Amnaș din Sibiu: renovarea și punerea în circuitul turistic a unei șure săsești.

Inițial construită la începutul secolului 20, șura deservea proprietatea unui sas înstărit. După 100 de ani, a rămas doar șura, casa fiind demolată în perioada comunistă. 

 

+4.0745039293

Nu uita: spune ca vii de pe LaPensiuni.ro
Multe pensiuni si structuri agroturistice ofera reduceri si cadouri utilizatorilor LaPensiuni.ro

Locatie si cazare

Tipologie: Pensiune, Casa de vacanta
Pozitie: Deal
Cazare: Toata cladirea
Formule de cazare:
  • Numai cazare
Locuri: 10
Perioada de inchidere: deschis tot timpul
Servicii:
  • Internet
  • Gratar in curte
  • Terasa sau foisor

 

Despre Șura Sasului

După doi ani de renovări, am reușit să păstrăm și să consolidăm structura de rezistență inițială și să creăm o frumoasă casă de vacanță cu 4 dormitoare cu băi proprii și un living generos pentru lungile seri petrecute în jurul mesei. 

 

La Șura Sasului vei descoperi că fiecare cameră spune o poveste și e unică în felul ei. Am încercat să recreăm atmosfera dintr-o casă săsească și am folosit decorațiuni din gospodăria țărănească, iar fiecare baie este personalizată cu obiecte vechi din perioada respectivă. Vei descoperi cu plăcere godinul vremurilor și chiuveta de piatră și vei fi transpus în acea perioadă. 

 

Livingul a fost special creat pentru tine și prietenii tăi. Serile vor fi foarte lungi în jurul mesei de stejar reconditionat care parcă vă invită la o călătorie în timp.

 

Te invităm să te relaxezi și să te bucuri de aerul curat al zonei în curtea generoasă sau pe terasa din spate.

 

Despre renovare

Toată renovarea a fost realizată după standarde moderne cu materiale ecologice. Am reușit să evităm izolarea termică cu polistiren datorită zidurilor groase de 50 de cm, iar interiorul este pavat cu cărămidă și lemn. 

 

Pentru a diminua efectele poluării, încălzirea de la Șura Sasului se realizează cu peleți și folosim o stație de epurare proprie. 

 

În plus, te vei bucura de apa naturală extrasă dintr-un foraj executat la 100m adâncime.

 

Despre Amnaș

Vei ajunge foarte ușor la Amnaș. Se află la jumătate de oră cu mașina de orașul Sibiu și e printre puținele sate care are două ieșiri la autostradă.

Satul a fost depopulat după Revoluție, când majoritatea sașilor au revenit în Germania și a fost apoi repopulat cu ardeleni din Mărginimea Sibiului. 

 

Câteva cuvinte despre istoria acestui tărâm minunat te vor introduce în bogata și fascinanta istorie a locului unde ai ales să te bucuri de natură și istorie. Amnaș a fost centrul politic al Țării Amlașului, un teritoriu cu rang de ducat situat în depresiunea Săliște. Prima atestare documentară a Țării Amlașului este din 1309. Actualul sat Amnaș se numea in trecut Amlaș sau în dialectul săsesc Hamlesch, Hamleš, în timp ce în germană pronunția este Omlesch, iar în maghiară Omlás). 

 

 

Unde suntem - cum sa ajungi la noi

Cum sa ajungi la noi:

Adresa: Strada de Sus nr 400 - Amnas557227 Saliste, Sibiu

Navigare GPS: Lat. 45.84109338 Lon. 23.90025142

+4.0745039293

Nu uita: spune ca vii de pe LaPensiuni.ro
Multe pensiuni si structuri agroturistice ofera reduceri si cadouri utilizatorilor LaPensiuni.ro