OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Trifoias - cazare Apuseni

Boghis (Salaj) - Transilvania

Total comentarii: 1 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Trifoias - cazare Apuseni (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Trifoias - cazare Apuseni (Activitati si imprejurimi)

Sejurul dumneavoastra se poate inbogatii prin vizitarea unor obiective turistice – istorice – culturale cu care a fost harazita aceasta zona si pe care le veti gasi la distante relativ mici, de pana la 50 km.

Aproape de cazarea dumneavoastra, la circa 5 km puteti vizita Muzeul de Arta Populara, si el in felul lui un unicat, situat in localitatea Iaz, comuna Plopis, creat de tanara Bodea Alexandra creat de tanara Bodea Alexandra Ligia. Veti gasi aici mii si mii de piese de imbracaminte traditionale, sute de piese si unelte utilizate cu multi ani in urma in gospodariile taranesti din Ardeal.

La cira 9 km, pe drumul de intoarcere spre Nusfalau – Oradea, va asteapta CRAMA din localitatea Zauani, unde puteti degusta vinuri traditionale din soiuri alese, vinuri din productie proprie precum si recomandari privind consumul de vinuri dulci sau seci, albe sau rosii.

La circa 15 km distanta va puteti rataci prin galeriile de piatra a Fabricii de sampanie din Simleu Silvaniei in care, odinioara, erau pastrate imense cantitati de sticle din cunoscuta sampanie “SILVANIA”actualmente vin spumant SILVANIA.
La iesirea din Simleul Silvaniei pe dreapta va puteti inscrie pe traseul spre Manastirea Bic cu asezamant crestinesc desosebit de frumos, la fel ca imprejurimile sale.


Lasand in urma orasul Simleu Silvaniei, cu multe alte obiective de vizitat, va angajati pe DN1 in directia Zalau. La doar cativa km veti traversa comuna PERICEI cunoscuta in tara prin soiul de “ Ceapa de PERICEI ”si prin cea mai lunga cununa de ceapa din lume, intrata in cartea recordurilor.

Cei doritori sa viziteze Monumentul istoric “ MIHAI VITEAZU ” de la Guruslau, in comuna Herclean se abat la stanga, circa 2 km, iar la intoarcere din Hereclean mai aveti 5 km pana la Zalau.


In functie de preferintele dumneavoastra, Zalaul va poate oferi numeroase obiective de vizitat, dar traseul nostru se indreapta catre cel mai mare CASTRU ROMAN din timpul DACIEI ROMANE “ POROLISSUM ” situate la 15 km de Zalau (localitatea MOIGRAD).

Tot ce veti vedea la vestigiile Castrului Roman “ POROLISSUM ” sunt rezultatul mintii si creatiei umane de la inceputul erei noastre, imediat dupa CRISTOS.


La circa 30 km distanta de CASTRU, NATURA ne impresioneaza cu monumente naturale incomparabile si uneori inexplicabile prin formele lor, asa numita “ GRADINA ZMEILOR ” din localitatea GALGAU ALMASULUI.

Servicii

Welness si fitness:
  • Izvoare termale
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Situri istorice si artistice
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking