OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Coliba lui Manici - cazare Tara Hategului, Transalpina

Petrosani (Hunedoara) - TransilvaniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Coliba lui Manici - cazare Tara Hategului, Transalpina (Activitati si imprejurimi)

Coliba lui Manici - cazare Tara Hategului, Transalpina (Activitati si imprejurimi)
Muzeul Mineritului

Muzeul Mineritului din Petrosani a fost infiintat in baza Deciziei Sfatului Popular al Regiunii Hunedoara.
Primul sediu al muzeului a fost pe strada Ion Creanga la nr. 1 intr-o casa situata pe suprafata actualului Parc Central, peste drum de Casa de Cultura.

Prima expozitie organizata de institutia proaspat infiintata, aflata sub conducerea primului director, profesor Nicolae Cerchez, a fost dedicata Revolutiei Cubaneze si a avut loc in sala Teatrului de Stat (este vorba de teatrul vechi din colonie).Sunt prezentate piese care atesta istoria mineritului in Valea Jiului: documente originale, fotocopii, schite, aparate, utilaje miniere, insigne, obiecte specifice vietii din regiune.

Muzeul contine 7 sali distincte. In prima sala sunt expuse imagini din zona Vaii Jiului. In sala a doua sunt prezentate vechi unelte de lucru. De asemenea, sunt expuse o serie de esantioane fosiliere si fotografii de epoca, precum si exponate despre concesionarea perimetrelor miniere, salarizarea la finele secolului al XIX-lea.

Parcul National Retezat
In 1935 se infiinteaza Parcul National Retezat, pentru conservarea patrimoniului floral si faunistic si a peisajului specific de munte inalt. Parcul cuprinde o mare parte a culmii principale nordice, avand o suprafata de 20 100 ha si avand perspective de extindere. In interiorul parcului a mai fost delimitata o rezervatie stiintifica integrala in care este interzis accesul turistilor fara permis, cu un regim foarte strict de protectie, avand o suprafata de 1840 ha, ce cuprinde portiunea dintre Gura Zlatei si varfurile Zanoaga, Radesu, Judele si Retezat.

In cadrul acestei rezervatii sunt ocrotite o serie de specii rare si endemice si formatiunile tipice de vegetatie montana si alpina, paduri de amestec, molidisuri, fagete, jnepenisuri, zone cu zambru etc.

In cadrul rezervatiei este protejata si fauna alpina, cum ar fi: capra neagra, rasul, ursul, cerbul, acvila de munte, cocosul de munte, pastravul, nevertebrate rare.

In cadrul parcului activitatea de cercetare se desfasoara in casa laborator de langa Taul Negru, la cabana Pietrele si la Rotunda, pe valea Lapusnicului Mare.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Schi