OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Cabana Retezat - cazare Tara Hategului

Rau De Mori (Hunedoara) - TransilvaniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Cabana Retezat - cazare Tara Hategului (Activitati si imprejurimi)

Cabana Retezat - cazare Tara Hategului (Activitati si imprejurimi)

PARCUL NAŢIONAL RETEZAT- Cabana Retezat se află la intrarea în Parcul Naţional Retezat, renumit pentru diversitatea vegetaţiei şi faunei, precum şi pentru cele peste 80 de lacuri glaciare. Între acestea, cel mai important şi cel mai mare lac glaciar din ţară este Lacul Bucura . Odată ajunşi la Cabana Retezat, puteţi urca destul de uşor până la Lacul Bucura, pornind din Poiana Pelegii.

REZERVAŢIA DE ZIMBRI- În apropiere de Haţeg, mai precis în pădurea Haţegului, puteţi vedea patru exemplare de zimbri.Rezervaţia naturală Haţeg este primul loc de pe teritoriul României unde şi-a făcut apariţia zimbrul european.

BISERICI VECHI ISTORICE- În Ţara Haţegului se găsesc printre cele mai vechi biserici româneşti de piatră, de o importanţă istorică semnificativă, precum Biserica din Densuş, Biserica din Sântămăria-Orlea, Biserica din Strei, Biserica din Ostrov sau Mănăstirea Prislop.

RUINE ROMANE - SARMIZEGETUSA- Pentru pasionaţii de istorie şi nu numai, complexul arheologic de la Sarmizegetusa merită vizitat. Odată ajunşi aici, vă veţi putea plimba printre ruinele capitalei Daciei romane - Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

CASTELE ŞI CETĂŢI- Ţara Haţegului adăposteşte şi alte urme importante ale istoriei, chiar dacă nu toate dintre acestea au fost bine prezervate.

Deşi aflate în stare de degradare, se pot încă vedea o serie de conace din perioada imperialistă Austro-ungară, precum cel de la Nălaţ-Vad (oraşul Haţeg) sau Săcel, ultimul aparţinând celebrei familii nobiliare Nopcsa. Conace din această perioadă mai există în comuna General Berthelot, în Peşteana, sau în Sântămăria-Orlea, unde se află castelul Kendeffy.

Dacă aveţi puţin mai mult timp la dispoziţie, vă recomandăm să vizitaţi şi Castelul Huniazilor/Corvinilor din Hunedoara – considerat cel mai important monument de arhitectură gotică din Transilvania, ridicat în secolul al XV-lea de Iancu de Hunedoara.

 

 

Servicii

Welness si fitness:
  • Sauna/Baie turceasca
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Situri istorice si artistice
  • Biserici si manastiri