OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Cabana Iulia - cazare Tara Hategului

Brazi (Hunedoara) - TransilvaniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Cabana Iulia - cazare Tara Hategului (Activitati si imprejurimi)

Cabana Iulia - cazare Tara Hategului (Activitati si imprejurimi)

Pârtia de schi din Rausor, unica partie de schi din masivul Retezat si totodata recunoscuta ca una dintre cele mai bune din zona de vest a tarii, este dotata cu teleschi având o lungime de 1.300 m si o diferenta de nivel de 380 m conceputa pe doua sectiuni de teleschi. Din varful partiei principale au fost create 3 trasee diferentiate pe grade de dificultate.


Masivul Retezat- Zona Rausor este un punct de plecare pentru traseele ce impanzesc masivul Retezat. Astfel de aici se poate pleca spre: Vf. Retezat, Cabana Pietrele, Lacul Bucura, Culmea Lolaia, Taul Stevia.

 
Parcul National Retezat s-a înfiintat în anul 1935 la initiativa profesorului Alexandru Borza, fondatorul Gradiii Botanice din Cluj-Napoca si Emil Racovita. În prezent parcul are statut de arie naturala protejata de interes national si international, fiind recunoscut ca Rezervatie a Biosferei din anul 1979. Prin constituirea Parcului National Retezat se urmareste protectia si conservarea unor esantioane reprezentative pentru spatiul biogeografic national, cuprinzând elemente naturale cu valoare deosebita sub aspect fizico-geografic, floristic, faunistic, hidrologic, geologic, paleontologic, speologic, pedologic si peisagistic.

Parcul National Retezat – Rezervatie a Biosferei se afla în partea de vest a Carpatilor Meridionali, cuprinzând o suprafata de 38.138 ha din Masivul Retezat-Godeanu.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi
  • Mountain bike