
Muzeul Naţional Secuiesc
Muzeul este deschis vizitatorilor din 1875. Ca instituţie ştiinţifică, Muzeul Naţional Secuiesc şi-a propus cercetarea şi prezentarea comunităţii şi a memoriei culturale regionale din Ţinutul Secuiesc. Data care figurează în ştampila muzeului, 1879, reprezintă anul în care instituţia a devenit bun public al comunităţii secuieşti. În prezent funcţionează ca muzeu regional finanţat de Consiliul Judeţean Covasna şi constituie un important obiectiv turistic al acestui judeţ, cât şi al întregului Ţinut Secuiesc.
Clădirile Muzeului, proiectate de Károly Kós, aflate pe strada cu acelaşi nume din municipiul Sfântu Gheorghe găzduiesc biblioteca, secţia de ştiinţele naturii, cea de arheologie-istorie şi cea de etnografie. În afara acestor secţii, mai aparţin de complexul muzeal şi câteva unităţi externe cu sediul în Sf. Gheorghe (Galeria de artă) şi în judeţ (Tg. Secuiesc, Cernat, Baraolt şi Zăbala).
NATURA PARK-CHICHIS
Situat în centrul ţării, Natura Parc este cel mai mare parc sportiv şi de agrement din România. Inaugurat în 2010 şi construit pe o suprafaţă de 160 ha, parcul dispune de nenumărate servicii dedicate petrecerii timplului liber şi practicării sporturilor în aer liber.
Parcurile de agrement sunt un concept proiectat special pentru un număr mare de vizitatori, având ca scop activităţile de recreere şi distracţie.
Joacă-te în aer liber! Natura Parc îți pune la dispoziţie de la terenuri de fotbal, volei, tenis de câmp, fotbalgolf, piscină, pescuit şi alte activităţi inovatoare, potrivite pentru toate vârstele şi performaţele sportive ale fiecăruia.
Natura Parc oferă vizitatorilor o gamă largă de activităţi interesante şi provocatoare, adaptate pentru a petrece momente frumoase în familie, împreună cu colegii şi prietenii, având ca scop dezvoltarea individuală, fizică şi educaţională.
Servicii
- Meniu vegetarian
- Bucatarie locala tipica
- Masaje
- parcuri tematice / acqua parc
- Rezervatie naturala
- Muzee si galerie de arta
- Biserici si manastiri
- Pescuit
- Calarie
- Tenis