OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Residence Central Annapolis - cazare Depresiunea Brasovului

Brasov (Brasov) - TransilvaniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite

Anul 1907, când librarul TEUSCH construia în interiorul zidurilor de aparare ale Brașovului (Kronstadt, Brasso) pe strada  Târgul Cailor (actualul Gheorghe Barițiu)  într-un autentic stil Art Nouveau  (Jugendstil) vila care astăzi se numește Residence Central Annapolis.

Dl. TEUSCH  ajutat de fiicele sale - ambele renumite învațătoare în comunitatea Brașovului, dar și de cel mai mare arhitect al vremii, a contribuit  la construirea și decorarea acestui imobil în cele mai mici detalii, construcția fiind terminată în anul 1909.
    

+4.0755058888


Numarul de fax este:

+4.0368001008

Nu uita: spune ca vii de pe LaPensiuni.ro
Multe pensiuni si structuri agroturistice ofera reduceri si cadouri utilizatorilor LaPensiuni.ro

Locatie si cazare

Tipologie: Bed & Breakfast, Cladire istorica
Pozitie: Munte
Cazare: Camera, Apartament
Formule de cazare:
  • Numai cazare
Locuri: 47
Perioada de inchidere: deschis tot timpul
Servicii:
  • Animale acceptate
  • Activitati teambuilding
  • Vanzare produse locale
  • Biciclete de inchiriat
  • Carte de credit acceptata
  • Internet
  • Terasa sau foisor

 Imobilul a rămas de-a lungul timpului neschimbat , chiar dacă a trecut prin diferite momente istorice : primul război mondial, al doilea, perioada comunismului.
Istoria continuă și astăzi cu 24 de camere reinventate în spiritul epocii de odinioară, având totuși în prim plan confortul oaspeților noștri: telefon în cameră, frigobar, televizor lcd, internet wifi, recepție permanentă, serviciu de spălătorie / călcătorie, seif la recepție și în camere, sală conferințe cu o capacitate de 25 locuri, salon mic dejun.              
    Astăzi, clădirea păstrează elementele de arhitectură ale perioadei ART NOUVEAU și de asemenea elementele decorative inițiale precum : parchetul fabricat manual din lemn de stejar, sobele făcute manual de cei mai mari producători de sobe ai vremii - fraţii Schmidt, care și-au inscripționat sigla pe fiecare sobă (bruder Schmidt/ testverek Schmidt), mozaicul din băi și de pe culoarele imobilului, uşile fabricate din brad, candelabrele sau lămpile folosite de familia Teusch , obiectele de mobilier sau de decorațiune  interioară care au aparținut acestei familii renumite din Brașov.
    Pe fațada clădirii se pot observa autenticele elemente Art Nouveau precum decorațiunile în formă de scoică, lotus, grilajele prezentând păsări și de asemenea cele 4 busturi ale membrilor familiei Teusch. 
În holul din intrarea în clădire se pot vedea pasaje din istoria Brașovului din perioada Art Noveau (Jugendstil) care confirmă autenticitatea și unicitatea acestei clădiri. 

Unde suntem - cum sa ajungi la noi

Cum sa ajungi la noi:

Adresa: Str. George Baritiu 18 - 500025 Brasov, Brasov

Navigare GPS: Lat. 45.64092414 Lon. 25.58680067

+4.0755058888


Numarul de fax este:

+4.0368001008

Nu uita: spune ca vii de pe LaPensiuni.ro
Multe pensiuni si structuri agroturistice ofera reduceri si cadouri utilizatorilor LaPensiuni.ro