OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Moara cu Noroc - cazare Fagaras

Sinca Veche (Brasov) - Transilvania

Total comentarii: 9 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Moara cu Noroc - cazare Fagaras (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Moara cu Noroc - cazare Fagaras (Activitati si imprejurimi)

Manastirea Sinca Veche
Manastirea rupestra este situata langa Sinca Veche si a fost reabilitata si promovata de catre un localnic emigrat in Statele Unite. Originea manastirii este inca neclara, lasand loc pentru numeroase interpretari. Unii oameni spun ca ar fi de origine dacica, altii ca ar fi de origine proto-crestina – datorita altarului excentric si lipsei crucifixului, dar versiunea general acceptata este ca manastirea a fost construita in jurul anului 1742, cand bisericile ortodoxe au fost eliminate de catre imperiu, care a adus in loc biserica romano – catolica. In prezent, o fundatie se ocupa de transformarea manastirii in centru ecumenic.
Castrul Roman Sinca Veche
Castrul Roman este de asemenea localizat langa Sinca Veche si dateaza din vremea imparatului roman Tiberius, dupa cum o atesta monezile si fragmentele de ceramica gasite in situl arheologic. Asezarea militara romana se afla pe drumul care lega cetatea veche a Cumidavei (Rasnovul de astazi) cu Dacia Superioara.
Moara de apa din Ohaba
Alte obiective turistice de interes sunt moara de apa din Ohaba, folosita la procesarea lemnului si care este inca functionala si muzeul de arta populara care a fost infiintat de inginerul Gheorghe Radocea continand obiecte si decoratiuni specifice fiecarei zone pe care a vizitat-o in Romania.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Situri istorice si artistice
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi
  • Mountain bike