

Cheile Zarnestiului (Prapastii) reprezinta unul dintre cele mai spectaculoase formatiuni calcaroase din Carpatii Romanesti.
Rezervația naturală cu o suprafață de 109,80 ha, este situată în partea sudică a județului Brașov, pe teritoriul administrativ al comunei Moieciu și reprezintă o formațiune de tip chei, cu versanți împăduriți și multă vegetație, străbătute de valea râului Mare care în unele locuri dispare în calcarele trecătorii, ca apoi, să apară din nou la ieșirea din chei.
Masivul Postavarul (1799m, Poiana Brasov) Munții Postăvarul fac parte din Carpații de Curbură, alcătuind împreună cu Masivul Piatra Mare grupul de Munți ai Bârsei. Sunt localizați între depresiunea intracarpatică a Brașovului, deasupra căreia se înalță cu peste 1.200 m și versantul nordic abrupt al Masivului Bucegi.
Fiind înconjurați de arii depresionare întinse, de văi adânci și culoare largi, Munții Postăvaru se detașează din depărtare ca o unitate montană impunătoare, deși altitudinea lor maximă nu depășește 1.800 m. Depresiunea Brașovului, prin compartimentele sale, Depresiunea Bârsei și „golful” Zărneștilor formează limita lor nordică și vestică.
Denumirea lor provine de la numele unui proprietar de oi - Stoica Postăvarul din Schei (vechi cartier românesc al Brașovului), de la începutul secolului al XVIII-lea. În arhive a fost descoperit un document în care apare stâna „Posztovarul sive Christianul”, ceea ce înseamnă că noul proprietar era la acea dată Cristian (P. Binder, 1973). Este explicată în acest fel și denumirea Cristianul Mare sub care mai este cunoscut vârful Postăvarului (l.804 m).
Servicii
- Rezervatie naturala
- Tenis
- Mountain bike