OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Kings Valley Resort Apuseni Mountains - cazare Apuseni

Campeni (Alba) - TransilvaniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Kings Valley Resort Apuseni Mountains - cazare Apuseni (Activitati si imprejurimi)

Kings Valley Resort Apuseni Mountains - cazare Apuseni (Activitati si imprejurimi)

Groapa Ruginoasa reprezinta un fenomen cu totul aparte. Ea este o imensa ravinare sapata pana in creasta culmii care inchide spre sud Valea Seaca, cu o adancime de peste 100 m si un diametru de peste 600 m. Pe toata suprafata ei, un proces de eroziune foarte activ a scos la zi straturile de cuartite, a caror culoare rosie violacee confera zonei un aspect cu totul aparte, ea aparand de la mari departari ca o rana deschisa in trupul muntelui.

Cetatile Ponorului reprezinta fara indoiala cel mai grandios fenomen carstic al Romaniei, cunoscut si apreciat in intreaga lume.
Cetatile Ponorului sunt constituite din trei circuri mari de stanca, aflate intr-o imensa depresiune impadurita, adanca de 300 m, partea ei superioara avand un diametru de peste 1 km. Culmile inconjuratoare care inchid circular depresiunea sunt taiate doar intr-un singur loc de canionul Vaii Cetatilor
 
Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni la o altitudine de 1090 m.
Cascada in sine are o inaltime de 15 metri fiind de o frumusete deosebita mai ales la ape mari. In apropiere exista si o veche galerie de mina parasita.

Coiba Mare este o pestera situata in judetul Alba, comuna Arieseni, sat Casa de piatra; la 300 de metri de catunul Casa de piatra.Lungimea totala a tuturor galeriilor depaseste 4 km, iar partea cea mai interesanta la aceasta pestera este portalul (intrarea in pestera) a carei dimensiuni este de 47 metri inaltime si 74 metri inaltime.

Cel mai inalt varf din Muntii Apuseni – Varful Bihorul (Curcubata Mare) care are o inaltime de 1849m.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Mountain bike