OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Complex Turistic Perla Trascaului - cazare Apuseni, Tara Motilor

Rametea (Alba) - Transilvania
*** Paste 2024: vezi aici oferta ***

Total comentarii: 5 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite

Nota generala:

Total comentarii: 5

Ai fost deja in aceasta pensiune? Adauga comentariul tau!

ro Un loc de vis, un colt de rai ,  11/10/2021

Nota:

Comentarii scrise de: 

Comentariu:

Un loc de vis, un colt de rai, o zona cum nu se poate mai frumoasa, mai fascinanta, mai plina de farmec si armonie, de sugestii pozitive, în care va puteti potenta energia fizica si sufleteasca. Ofera conditii de cazare minunate, o variata lista de mâncaruri traditionale si în special prajituri, pregatite de o cofetareasa arhipriceputa- Ioana Hi?ian, pe care nu le veti uita niciodata. Alege?i ca loc de vacan?? aceast? superb? pensiune ?i nu ve?i regreta. Gheorghe Jurc?, scriitor, Alba Iulia
Pozitie si imprejurimi:
Cazare:
Activitati si servicii:
Restaurant:
Perioada sejurului:
8/2021

ro O pensiune frumoasa intr-un cadru natural deosebit ,  07/08/2015

Nota:

Comentarii scrise de: 

Comentariu:

Pensiunea este f frumoasa, moderna, decorata cu bun gust. Camera spatioasa, cu un design placut, cu mobila moderna, de calitate; baia de asemenea. La fiecare balcon sunt jardiniere cu muscate extraordinar de frumoase, care dau un plus de frumusete intregii cladiri. Curtea este mare, ingijita cu iarba verde si flori. Mancarea foarte buna, gustoasa cu preparate traditionale. Au produse facute de ei (slanina, dulceata de afine, gem de prune, socata, afinata, etc). Doamnele de la servire sunt extrem de amabile, prietenoase, iti raspund cu placere la toate intrebarile legat de diferitele tipuri de mancaruri. Gazdele de asemenenea sunt primitoare. Pensiunea are o localizare foarte buna, fiind situata intr-un cadru natural deosibit de frumos. In apropiere se afla satul Rimetea, un sat frumos cu o arhitectura unica in Romania. La aprox 30 km se afla Cheile Turzii, recunoscute pentru frumusetea lor coplesitoare. Recomand cu incredere aceasta pensiune
» [Complex Turistic Perla Trascaului] raspunde: Multumim pentru cuvintele frumoase , ne bucuram ca v-am facut sederea placuta si va mai asteptam si alta data cu mult drag.
Cu respect,
Gheorghe TIHAN
Pozitie si imprejurimi:
Cazare:
Activitati si servicii:
Restaurant:
Perioada sejurului:
8/2015

ro Pensiune de 4 stele ,  29/05/2013

Nota:

Comentarii scrise de: 

Comentariu:

A fost a doua oara cand am ajuns la aceasta pensiune, dupa mai 2012. Ne-am ratacit in judetul Alba astfel incat am ajuns la pensiune dupa ora 22:00. Proprietarul ne-a asteptat si ne-a oferit o cina de neuitat, cu bucate specifice locului. Gazdele sunt de nota 10, mancarea este 80% din alimente preparate in casa (ex: carnatz, dulcetzuri, gemuri, zacusca) si este delicioasa. Camerele sunt foarte curate, conditiile fiind de 4 stele.

Ne plac linistea locului, locurile de vizitat si satul Rimetea. Vom reveni cu siguranta.

Din pacate, ca romani ce suntem, ne punem betze in roate singuri. Ma refer la drumul de acces pana acolo, pentru care locuitorii zonei nu pot face mare lucru. Accesul dinspre Aiud e groaznic pt aprox. 5 km datorita unor lucrari de canalizare. Accesul dinspre Turda e groaznic pt approx 5 km din cauza nepasarii... si a masinilor care transporta lemne. In rest, drumul este foarte bun dar nu stiu de ce nu a fost modernizat complet.
Perioada sejurului:
5/2013

ro Un loc minunat cu oameni minunati ,  07/02/2013

Nota:

Comentarii scrise de: 

Comentariu:

Am ajuns la aceasta cabana dupa un drum lung prin tara, dar tot ce pot sa spun este ca "Perla Trascaului" este asezata intr-un loc foarte frumos, in Valea Rametii.

Am fost primiti cu dragoste de "Nea Gigi" , nimeni altul decit proprietarul cabanei si, desi am ajuns destul de tirziu pe seara am fost primiti cu ospitalitatea demna de un adevarat roman. Desi mincasem ceva pe drum nu cu mult timp in urma, nu am putut sa refuzam o cina gustoasa oferita de Nea Gigi. Ne-a imbiat si cu vinul casei si cu o afinata tot de casa care ce-i drept merita nota 10. Ne-am retras apoi in camera de la etaj (cea mai mare din cabana) unde ne-am bucurat din plin de jacuzzi-ul inglobat in dormitorul aranjat simplu si cu gust. Conditiile de cazare au fost perfecte iar mancarea servita la Nea Gigi a fost pe masura. Am petrecut acolo 3 zile si 3 nopti ca in povesti, trecind cumpana dintre ani alaturi de Nea Gigi si restul turistilor aflati acolo pentru noaptea de Revelion.
A fost o mini vacanta minunata acolo si nu pot sa spun decit ca atunci cind vom mai avea drum prin zona vom trece macar sa il salutam pe Nea Gigi....si cine stie, poate vom face si botezul acolo :)

Nota 10+ pentru o destinatie de vis pentru cei indragostiti si nota 10+ pentru Nea Gigi si ospitalitatea sa demna de un adevarat roman.
» [Complex Turistic Perla Trascaului] raspunde: Multumim pentru cuvintele frumoase si va mai asteptam cu mult drag
Gheorghe Tihan
Pozitie si imprejurimi:
Cazare:
Activitati si servicii:
Restaurant:
Perioada sejurului:
12/2012

ro “Perla Trascaului”. Asteptare eterna ,  22/10/2012

Nota:

Comentarii scrise de: 

Comentariu:

Am ajuns la “Perla Trascaului”, peste drum de manastirea de la Rametea (Alba), in ceas de amiaz din cauza unei nunti. Voiam initial sa poposim la mancate rupti de foame fiind dupa o incursiune pe la ruinele cetatii de la Colltesti, la conacul secuiesc din sat, dar, a fost o sambata, si sambata sunt nunti, asa ca am ajuns la “Perla Tascaului”. Nu ca ar fi alta pensiune intre cele doua mai anterieor mentionate.

Asezati la masa pe terasa din spate, grup mare si infometat, cu priveliste de multe mirific in primplan, am certetat meniurile cu nerabdare. Doamna care ne-a servit, cred ca era doar una pe toata pensiunea, destul de profesionala, a prepuat comada de bauturi rapid, niste tuiculita de casa, niste afinata, ceva beri, apa, sucuri.

Am fost serviti (de fapt tot restaurantul cum spuneam) de aceiasi doamna, si un baiat mai tanar, detasat de realitate care nu avea chef sa fie deloc acolo, umbla de zici ca era pe moarte, gresea comanda, aducea mai putine tacamuri…il durea in pix pe romaneste clasica. Traiasca counterstrike-ul baiete.

N-a durat mult la bauturi, dar a durat la mancare dragilor. Macar de stiam. Am fost initial informati ca durata de preparare a mancarii va fi mai lunga direct proportional cu cate feluri de mancare comandam pentru ca este doar o (una) bucatareasa pe pensiune si toate preparatele sunt proaspete, facute la comanda (in afara de ciorbe). Ceea ce m-a facut sa-mi schimb dorinta de a gusta o saramura de peste, si-am optat pentru gulasul ardelenesc.

Pe meniu in afara de suspectele prezente in toate restaurantele, cateva chestii diferite, gulas ardelenesc, tochitura taraneasca, ciorba de tarhon (pui)

Am comandat si (doar cativa dintre doi) ceva ciorbe. Ciorba de fasole, ciorba ardeleneasca de porc. N-am mentionat ca grupul nostru a fost format din 15 cuvantatoare dintre care vreo 4 copii.

Servita cam la 1/2 de ora dupa comanda si dupa ce a trebuit schimbata comanda de ciorba de fasole pentru ca nu aveau, ciorba a fost buna, nimic special, portia nici mare nici mica. Nu a facut pana la urma nici o diferenta pentru rezultatul final.

A urmat o perioada de asteptare lunga. Paharele se goleau…fiind trei masini cu soferi nu prea mai mergea berea, ceilalti ne-vrand sa ne faca in ciuda s-au resemnat cu ne-alcoolice. Lunga asteptare va zic, sa mancat painea ramasa de la ciorba cu sare. Cam 2 ore asa. Un licar de speranta am avut cand a inceput sa apara o salata, adica doua salate, una de castraveti murati, alta de varza. Apoi, dupa ce am degustat din crastaveti, la vreo 10 minute sa apara si baiatul asa zis ajutator de chelner sa ne spuna ca a fost o mica confuzie, salatele erau pentru masa vecina, unde erau doar doua persoane. Alt destept.

Si mai stai frate inca o jumatate de ora ca sa apara niste salate, apoi ceva timp dupa pana sa vina tacamuile, care nu erau destule. Apoi inca o jumate de ceas pana a aparut mancarea. In total 3 ore si jumate de cand am comandat. Poate exagerez eu putin din cauza ca ne era foame rau, si copii la fel, si pentru ca si acum is nervos la cat de incapabili pot fii uni oameni. Singur serveam masa la 25 mai repede decat bucatareasa lor in mai putin timp.

Un singur plus pentru “Perla Trascaului”. Mancarea a fost buna. Gulasul ardelenesc (cu galuste si cartofi) proaspat si gustos, portie buna, tochitura taraneasca cu carne de porc, slanina si carnati, pastravul la gratar (era facut la tigaie de fapt) proaspat si suculent. Doar astea trei sunt demene de mentionat, nu intru in detalii de cordon bleu de porc sau pui, ceafa la gratar cartonata si cam de 5mm subtire.

Data viitoare, cu riscul de a lua o amenda, cand trec pe langa “Perla Trascaului” cu orice viteza o sa accelerez, si chiar daca patesc la fel si in al local macar am incercat, pentru ca exista riscul clar si aparent incontrolabil ca la “Perla Trascaului” sa mori ori de foame, ori de dorul de casa de la atata ateptare. Bine ca-i manastirea peste drum, te rezolva aia repede.
» [Complex Turistic Perla Trascaului] raspunde:
Dreptul la replica
Ca urmare la nemultumirile dumneavoastra va facem cunoscut urmatoarele:
-la sosirea grupului ,ospatara v-a spus ca fiind asa multi si cu cat veti comanda mai diversificat cu atat v-a dura mai mult ,mai ales ca nu erati singurii clienti din pensiune si mai trebuiau onorate si alte comenzi luate anterior,dar ati spus ca nu este o problema daca trebuie sa se astepte ca oricum sunteti in plimbare iar peisajul este deosebit.
-acel baiat care o facea pe ospatarul nu era altcineva decat fiul ospatarei si facea acest lucru ca sa o ajute , probabil ca a mai gresit unele lucruri dat fiind faptul ca nu era decat un copil si a vrut sa fie si el util.
-pentru aceasta nu trebuie sa accelerati atunci cand veti trece pe langa noi,ati putea sa opriti sa ne cunoastem, pentru ca noi suntem deschisi decat de cateva luni si ca la orice inceput sincope mai pot aparea.
Noi va multumim ca ne-ati trecut pragul si totusi va mai asteptam si alta data.
Gheorghe Tihan
Pozitie si imprejurimi:
Activitati si servicii:
Perioada sejurului:
8/2012