OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Cabana Dintre Brazi - cazare Apuseni, Tara Motilor, Arieseni

Arieseni (Alba) - Transilvania

Total comentarii: 4 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Cabana Dintre Brazi - cazare Apuseni, Tara Motilor, Arieseni (Activitati si imprejurimi)

Cabana Dintre Brazi - cazare Apuseni, Tara Motilor, Arieseni (Activitati si imprejurimi)

Un spectaculos traseu de vizitat, traseu turistic Valea Ariesului, este drumul carosabil din Vidra de sus - Girda Seaca pe care se ajunge, dupa aproximativ 1km, la gura Vaii Ordincusa catre Ghetarul de la Scarisoara- adaposteste cel mai mare ghetar subteran din România. De aici îi vine si numele de Ghetar, iar Scarisoara vine de la comuna Scarisoara situata 16 km mai jos, de care apartinea administrativ în vremea cand a fost botezata. Acum apartine de comunei Gârda de Sus, judetul Alba.


 
Casa memoriala Avram Iancu si expozitia etnografica aflate in comuna Avram Iancu, o intoarcere in timp si regasire a unei parti latente din interiorul nostru de Romani.

Un alt punct interesant de vizitat in apropiere de Avram Iancu este Dealul cu Melci si Rezervatia peisagistica Cascada Pisoaia.

Cascada Pisoaia este o splendida cadere de apa, de aproximativ 18m, de pe un prag stancos de calcare.

Pentru iubitorii de drumetii comuna Avram Iancu este un punct intermediar spre Muntele Gaina.


Iubitorii sporturilor de iarna, sky, snowboard, sanie, partiile vor avea si parte de activitate din plin. Astfel, partiile de sky de la Arieseni, sky Muntii Apuseni, Vartop I si Vartop II, beneficiaza de zapada pe toata durata sezonului, adica decembrie-martie. Sunt dotate cu linie de telesky, iluminat nocturn si bine intretinute.

Copiii, tinerii si parintii care prefera sania pot sa se bucure impreuna pe partia separata si special amenajata pentru acestia.


La 200 m. de partiile de sky Arieseni - Vartop, sky Valea Ariesului, aveti posibilitatea de a face patinaj. Patinoarul este unul sintetic si are suprafata de 105 metrii patrati.  

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Pescuit
  • Schi
  • Mountain bike