OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Hanul lui Vasile - cazare Republica Moldova

Chisinau (Moldova) - Republica MoldovaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Hanul lui Vasile - cazare Republica Moldova (Activitati si imprejurimi)

Hanul lui Vasile - cazare Republica Moldova (Activitati si imprejurimi)

Cele mai atractive locuri din Chisinau sunt considerate Grădina Botanica, cea Zoologică, dar şi Muzeul de Istorie şi Etnografie.Potrivit informaţiilor, cei care vizitează pentru prima dată Chişinăul rămân impresionaţi şi de monumentele de arhitectură din oraş.

Grădina Botanică este un loc de agrement şi odihnă, care se întinde pe o suprafaţă de 104 hectare. Aici cresc peste 10 mii de specii de plante, iar pe teritoriul ei se întâlnesc peste 24 de tipuri de sol. La Grădina Botanică sunt expuse zonele vegetale, care în miniatură reprezintăteritoriul Republicii Moldova. Şi Grădina Zoologică, din Capitală, este o atracţie pentru turişti. Aici sunt peste 150 de specii de animale.

Unele dintre ele, cum ar fi taurul de Daghestan, suricatul, ţapul cu coarne elicoidale, ibexul siberian şi cangurul Beneta, sunt înscrise în Cartea Roşie.

Şi Parcul Dendrariu este inclus în lista principalelor atracţii ale Capitalei. Oaza verde din mijlocul oraşului se întinde pe o suprafaţă de 83 de hectare şi este preferată de oamenii care vin aici să se odihnească şi să se plimbe.

În Chişinău, turiştii sunt atraşi şi de cele peste 200 de mii de piese de o reală valoare istorică, expuse la Muzeul Naţional de Istorie şi Etnografie. Patrimoniul instituţiei este structurat în colecţii pe domenii cum ar fi arheologie, documente, arme, fotografii şi cărţi.

Capitala mai are şi alte obiective emblematice. Este vorba despre Arcul de TriumfCatedrala Mitropolitană şi parcul unde se află, Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt cu statuia domnitorului, dar şi Aleea Clasicilor.

Servicii

Restaurant:
  • Meniu pentru copii
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Calarie