OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Casa Verde - cazare Republica Moldova

Trebujeni (Moldova) - Republica Moldova

Total comentarii: 1 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Casa Verde - cazare Republica Moldova (Activitati si imprejurimi)

Casa Verde - cazare Republica Moldova (Activitati si imprejurimi)

Complexul muzeistic Orheiul Vechi reprezinta un sistem de monumente istorice si landsafturi naturale amplasate pe promontoriile meandrice, formate de albia sinusoidala a Rautului intre satele Trebujeni si Butuceni. Din cadrul complexului Orheiul Vechi fac parte doua promontorii gigantice (Pestere si Butuceni), la care se alatura alte trei promontorii adiacente (Potarca, Selitra si Scoc) amplasate in lant de la nord spre sud .

Complexului arheologic Orheiul Vechi cuprinde cateva constructii monumentale din piatra, care prezinta un interes deosebit, din punct de vedere stiintific si muzeografic.

Printre acestea se remarca cinci obiective: cetatea getica, cetatea medievala, feredeul, hanul si biserica;deasemenea in malurile prapastioase ale Rautului s-au format o multime de pesteri mai mici sau mai mari, sapate in stancile calcaroase.Primul complex rupestru situat la extrema de nord a sirului de pesteri, la circa 500 metri spre est de la biserica Sfanta Maria, este Manastirea lui Bosie, aflata la o altitudine de 20-30 m mai sus de apa Rautului. Ea reprezinta un complex foarte arhaic, cu o arhitectura bine gandita, alcatuit din galerii amenajate in cateva randuri, cu o biserica rupestra, compartimentata cu altar si naos, chilii spatioase, inscriptii din sec.XVI-XVII, etc.  

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
  • Meniu cu produse din ferma proprie
  • Degustari/evenimente etno-gastronomice
Atractii in apropiere:
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking