OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Vila Crista Voineasa - cazare Valea Oltului, Voineasa, Transalpina

Voineasa (Valcea) - OlteniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Vila Crista Voineasa - cazare Valea Oltului, Voineasa, Transalpina (Activitati si imprejurimi)

Vila Crista Voineasa - cazare Valea Oltului, Voineasa, Transalpina (Activitati si imprejurimi)

Masivul Buila-Vanturarita - este situat in partea central-nordica a Judetului Valcea si face parte din Muntii Capatanii. Masivul iese in evidenta fata de lantul principal al acestora, atat prin dispunere cat si prin constitutie si relief.

Muzeul Trovantilor - sunt stranii, bizare, au forme sferice, elipsoidale ori au aspectul cifrei opt. Au marimi diferite, de la cativa centimetri pana la cativa metri. "Se nasc" intr-un deal nisipos, se desprind dintr-o rapa si cad intr-o vale. Sunt pietrele din comuna valceana Costesti, denumite stiintific trovanti.

Manastirea Cozia – este asezata la 2 km de orasul Calimanesti, dateaza din timpul lui Mircea cel Batrân si reprezinta un important monument istoric prin prisma rolului politic si cultural din acea perioada, dar si datorita arhitecturii originale care reflecta influente orientale si de la sud de Dunare;

Lacul Calcescu - este un lac de tip glaciar situat in bazinul raului Lotru din Muntii Parang. Se afla la altitudinea de 1980m, are suprafata de 0.55 ha si o adancime maxima de 4 m.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Pescuit
  • Schi