OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Lazar - cazare Valea Oltului, Voineasa, Transalpina

Voineasa (Valcea) - OlteniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Lazar - cazare Valea Oltului, Voineasa, Transalpina (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Lazar - cazare Valea Oltului, Voineasa, Transalpina (Activitati si imprejurimi)
TRANSALPINA este cel mai înalt drum rutier din întregul lanț al Munților Carpați, atingând altitudinea maximă de 2145 m în Pasul Urdele. Transalpina a fost cosntruită de armatele romane în drumul lor spre Sarmisegetusa, pavată cu piatră de Regele Carol al II-lea după 1930 și reablitată de nemți în al II-lea Război Mondial după care a fost uitată. Este printre puținele drumuri din țară pe care se poate ajunge cu mașina până la nori și chiar deasupra lor. 50 de km. de la pensiune.

Turiștii ce ajung pe VALEA LOTRULUI se pot bucura de climatul montan tonic și aerul curat ozonificat și prin vizitarea obiectivelor turistice ale zonei. Din VALEA MĂCEȘULUI pornesc diverse trasee turistice către Cataractele Lotrului, precum si LaculVdra, lac de acumulare de pe Râul Lotru, situat la cea mai mare altitudine în comparație cu celelalte existente în țară, Barajul Balindru, Valea Voinesiței și Lacul de Acumulare Jidoaia. Alte atracții turistice din zonă sunt și Hidrocentrala Lotru-Ciunget; Cheile Latoriței situate în sud-vestul localității Voineasa, cu peisaje unice, diverse cascade precum Cascada Apa Spânzurată, Cascada Moara Dracilor, Piatra Fetii; Lacurile Petrimanu, Gălbenu, Iezerul Latoriței și Violeta; Valea Rudaresei cu Castelul de Echilibru si Pestera Laptelui, Vârful Curmătura Oltețului, unde la începutul verii înflorește Bujorul de Munte (Rezervatie Naturala).
BRADIȘOR și MALAIA, sunt două lacuri situate la 6 km. de pensiunea Lazăr, iar cei pasionați de pescuit se vor simți minunat pe marginile acestor lacuri fermecate. Pentru amatorii de drumeții montane si ciclism de la pensiune se poate porni catre: Valea Vătafului, Valea Rudarului, Drumul Strategic, Gruiul Ursului și Mănăstirea Înălțarea sfintei Cruci.

Servicii

Restaurant:
  • Meniu vegetarian
  • Bucatarie locala tipica
  • Meniu cu produse din ferma proprie
Welness si fitness:
  • Tratamente speciale (namol, fan, ...)
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi
  • Mountain bike