OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Casa David Dubova - cazare Cazanele Dunarii, Clisura Dunarii

Dubova (Mehedinti) - OlteniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Casa David Dubova - cazare Cazanele Dunarii, Clisura Dunarii (Activitati si imprejurimi)

Casa David Dubova - cazare Cazanele Dunarii, Clisura Dunarii (Activitati si imprejurimi)

Se pot organiza plimbari cu barca, vizitand Pestera Ponicova, Grota Veterani, Tabula Traiana, Capul lui Decebal si Manastirea Mraconia.

 

Cazanele Dunarii
Cazanele - portiune din defileul Dunarii intre Dubova si Ogradena, formata din Cazanele Mari (4km lungime) si Cazanele Mici (5 km lungime), unde Dunarea este fortata sa treaca printre munti, unde latimea se ingusteaza intre 180-250 m. 

Bustul regelui Decebal
Fiu al lui Scorillo si succesor al lui Duras-Diurpaneus, Decebal (87-106) ocupa tronul Daciei intr-un moment in care tendintele expansioniste ale Imperiului Roman, care-si stabilise durabil frontiera pe linia Dunarii, se accentuau rapid. 

Muzeul Portile de Fier
In 1881, V. Dimitrescu publica lucrarea „Muzeul Severinului” in care sunt prezentate monumentele descoperite in jud. Mehedinti, cat si antichitatile descoperite intamplator sau prin cercetari sistematice, pe care autoritatile locale le stransesera intr-un singur loc.

Cetatea Severinului
Cetatea Severinului era cea mai importanta reduta strategica de pe Dunare, cucerirea ei, insemnand un cap de pod in regiune si posibilitatea inaintarii spre noi cuceriri. 

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Pescuit
  • Scufundari