OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Vila el' Gre - cazare Valea Prahovei

Breaza (Prahova) - MunteniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Vila el' Gre - cazare Valea Prahovei (Activitati si imprejurimi)

Vila el' Gre - cazare Valea Prahovei (Activitati si imprejurimi)

Biserica cu Hramul Sfantul Nicolae, aflata la intersectia strazilor Republicii si Garii, a fost ctitorita in 1777 de domnitorul Alexandru Ipsilante. Ridicata pe temelie de piatra, ea este impodobita la exterior cu medalioanele sfintilor. Aceasta biserica a fost declarata monument istoric pentru arhitectura si pictura ei interioara si exterioara, dar si pentru vechimea sa de peste doua secole.
Conacul "Toma Cantacuzino" este asezat in parcul central al orasului, fiind ctitorit de spatarul Toma Cantacuzino in secolul XVII. Pe la acest conac s-au perindat personalitati ca: scriitorul Ion Ghica, Grigore Alexandrescu, scriitoarea Anne de Noailles-nascuta Brancoveanu, Martha Bibescu.
Monumentele "Cinstiti memoria inaintasilor" situate pe strada Garii, strada Republicii si strada Sunatorii sunt inaltate de sculptorul brezean Tudor Gheorghe. Portretele in bronz realizate de artist ne prezinta inaintasi de seama ai Brezei.
Monumentul eroilor din Gura Beliei-Breaza are forma unui obelisc cu un vultur. El a fost ridicat in memoria tuturor ostasilor romani cazuti de-a lungul timpului pentru intregirea neamului. Monumentul eroilor neamului din Gurga Breaza de Sus a fost construit in 1930 pe dealul Gurga, la 743 m altitudine. Este o cruce de 11 m inaltime ridicata in memoria eroilor cazuti in Primul razboi mondial (1916-1918). Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu - Campina - Banesti

Situat de asemenea in Campina, Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu a fost amenajat in casa in care pictorul a trait ultima parte a vietii sale si a fost pus la dispozitia publicului larg in 1957. Grigorescu, pictorul de suflet al romanilor, a ales acest oras pentru aerul sau patriarhal si mai ales pentru imprejurimile de o inegalabila frumusete, care au constituit de altfel un izvor de inspiratie permanenta. Muzeul gazduieste in atelierul de lucru al maestrului numeroase tablouri si schite din toate perioadele creatiei sale (Barbizon, Razboiul de Independenta, Perioada Alba). Circa 100 de tablouri sunt prezentate aici intr-un cadru autentic original, evocand atmosfera inceputului de veac.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi
  • Mountain bike