OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Casa de vacanta traditionala Romaneasca - cazare Slanic Prahova, Cheia

Schiulesti (Prahova) - Muntenia

Total comentarii: 1 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Casa de vacanta traditionala Romaneasca - cazare Slanic Prahova, Cheia (Activitati si imprejurimi)

Casa de vacanta traditionala Romaneasca - cazare Slanic Prahova, Cheia (Activitati si imprejurimi)

Se pot face excursii pe munte, cu trasee si peisaje minunate. Se poate vizita Mnastirea Crasna aflata la 2 km, Statiunea Slanic Prahova - 4 km, Orasul Valeni de Munte-8 km, statiunea Cheia-17 km, barajul Maneciu, Orasul Brasov -60 km. Aveti mai jos cateva detalii despre Manastirea Crasna si Statiunea Slanic Prahova.Vara te poti racori in apele raului Crasna-500 de metri de locatie.Una peste alta, poti avea o vacanta minunata, intr-un loc plin de energie pozitiva.

Schitul Crasna (2 km de urcat pe munte)- Mănăstirea Crasna este o mănăstire ortodoxă din România situată în satul Schiulești, județul Prahova, la 50 km N de Ploiești pe șoseaua Ploiești- Brașov prin Vălenii de Munte - Cheia, pe raza comunei Izvoarele, fiind construită în padure, lângă râul Crasna, la poalele munților Ursoaia.
 Prima atestare documentară, un act de donație în care se arata ca aici era un schit de călugări având o biserică de lemn, datează din anul 1745.[1] 
Secularizarea averilor mănăstirești în 1864, face ca schitul să decadă și cei 2-3 călugări care au mai rămas l-au închinat mănăstirii Cheia și i-au schimbat și numele în schitul Crasna. În 1920, când mai avea un singur călugar

Slanic Prahova(5 km)- Izvoarele cu apa minerala ce contine compusi ai calciului, clorului, sodiului, sulfului (utilizate inca din 1885, cand statiunea a inceput sa se dezvolte) si lacurile (Baia Baciului, Baia Rosie, Baia Porcilor, Lacul Verde) cu concentratie mare de sare, sunt folosite la tratarea foarte multor boli.

Facilitati pentru bai cu ape minerale calde in cazi, bai reci in lac, aplicari de namol cald, pentru tratamente ginecologice si pentru electroterapie. Vechea mina de sare (Unirea) a fost transformata in sanatoriu - la adancimea de 210 m - pentru tratamentul bolilor respiratorii in microclimatul de aer sarat. Statiunea dispune de complex balnnear ca si de multe vile, pavilioane si case private pentru cazare. Turismul intensiv din zona este seterminat si de existenta, la Slanic a unui munte neacoperit de sare (rezervatie naturala) si de existenta pitorescului lac al Miresii (sau Grota Miresii, 425 m patrati, 20 m adancime) care s-a format in 1914, prin prabusirea unei mine de sare.

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
  • Meniu cu produse din ferma proprie
Welness si fitness:
  • Sauna/Baie turceasca
Atractii in apropiere:
  • Muzee si galerie de arta
  • Bai termale - Spa
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking