OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Cabana Haiducului - cazare Valea Doftanei

Valea Doftanei (Prahova) - MunteniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Cabana Haiducului - cazare Valea Doftanei (Activitati si imprejurimi)

Cabana Haiducului - cazare Valea Doftanei (Activitati si imprejurimi)

Cabana Haiducului este amplasata intr-un cadru natural pitoresc, lipsit de surse de poluare.  Cabana Haiducului ofera o priveliste incantatoare pe toata durata celor 4 anotimpuri, dar mai ales toamna cind frunzele multicolore imbraca padurea intr-o superba mantie ruginie. Aerul de munte puternic ozonat, padurea reprezinta un refugiu din cotidian, oferind clipe de recreere si relaxare pentru cine isi doreste acest lucru si o adevarata cabana la munte. 
Fauna deosebit de bogata din padurile de foioase face posibila organizarea de partide de vanatoare pentru cei pasionati, aici traind exemplare apreciate in expozitii internationale de specialitate.

Pitorescul peisajului,  posibilitatea de a petrece clipe de neuitat atat la pescuit cat si la vanatoare. Fiind inconjurat de munti, Baiului si Grohotis a ramas relativ izolat, permitand păstrarea unui stil de existentă care in alte locuri a căzut de mult prada uitarii. Portul popular viu colorat, vizibil mai cu seama in zilele de sarbatoare, reprezinta o mare atractivitate a valorilor autentice ale celor din Valea doftanei. Pasunatul montan, cu stane de vara, cositul fanului, exploatarea si prelucrarea traditionala a lemnului sunt caracteristici care dau o nota aparte peisajului. Portile sculptate si casele de lemn, femeile care torc in fata portii, tes apoi vopsesc cergile de lana, cu vopsele extrase din plante, toate merita sa le vezi pe viu. In acest loc mirific Cabana Haiducului poate organiza la cerere excursi si drumetii pe cararile nebatatorite ale muntiilor Grohotis, la pastravaria de la Ciungi si in alte locatii montane.