OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Nicoleta - cazare Rucar - Bran

Rucar (Arges) - Muntenia

Total comentarii: 3 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Nicoleta - cazare Rucar - Bran (Activitati si imprejurimi)

Masivul Piatra Craiului

Se deosebeşte geologic şi morfologic de masivele şi grupele muntoase înconjurătoare, este ca o „lama” tăioasă şi abruptă din roci de vârstă jurasică. Altitudinea maximă este atinsă în Vf. La Om de 2244m. Masivul are numeroase piscuri la peste 2000m. Parcul Naţional Piatra Craiului este una dintre cele mai bogate rezervaţii naturale din România, cu o suprafaţă de peste 1200 hectare, care încă din 1938 se află sub ocrotirea legii. Reprezentativa zonei, devenită şi simbol este Garofiţa Pietrei Craiului (dianthus callizonus) prezentă pe ambii versanţi ai Pietrei Craiului Mari. O floare unică în România descoperită acum peste 100 de ani, de botaniştii Schott şi Otschy, aceştia au numit-o "garofiţă cu prea frumoase brâuri". Totodată aici se pot găsi floarea de colţ şi bujorelul de munte.
În ceea ce priveşte fauna, în zonă se regăsesc 89 de specii dintre care 50 sunt protejate. Dintre acestea reprezentativă este Capra Neagră (Rupicapra rupicapra) întâlnită în zona alpină. În Masivul Piatra Craiului trăiesc peste 40% de specii de mamifere din cele aprox. 100 ale întregii ţări. 

Cheile Dâmboviţei si Peştera Urşilor. Pentru a ajunge la Pensiunea Piatra Craiului, străbateţi Cheile Dâmboviţei pe malul drept al Damboviţei care în această zonă are deja 40km lungime de la izvoâre. Acestea s-au format datorită adâncirii râului în calcarele jurasice ale Pietrei Craiului ce au generat un sector de chei lung de peste 3 km, cu aspectul unui veritabil canion, tăiat în stâna de roci a podurilor calcaroase din partea terminală a masivului. 
Apele şi timpul au permis formarea peşterilor dintre care cea mai importantă este Peştera a Urşilor. Aceasta este una dintre cele trei cu aceeaşi denumire din ţară, formată în urma fenomenelor carstice şi unică datorită situării la o înălţime apreciabilă, la care accesul se face cu piciorul pe nişte trepte abrupte amenajate din beton. Intrarea se prezintă ca o grotă imensă din care pleacă 2 galerii cu o lungime cea mai mare de 370m. Aici s-au găsit schelete ale ursului de cavernă, putându-se observa urme ale activităţii ştiinţifice desfăşurate în decursul timpului. Peştera este situată la jumătatea parcurgerii distantei de pe Cheile Dâmboviţei.

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Welness si fitness:
  • Sauna/Baie turceasca
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Situri istorice si artistice
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi