OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Cerbul - cazare Comanesti

Darmanesti (Bacau) - MoldovaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Cerbul - cazare Comanesti (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Cerbul - cazare Comanesti (Activitati si imprejurimi)

Lacul de acumulare Poiana Uzului este situat in apropiere de Sălătruc si are ca scop principal alimentarea cu apa si producerea de energie electrica. Barajul in spatele caruia s-a format lacul este un baraj cu contraforti, unul dintre putinele baraje de acest fel din Romania. Barajul este inalt de 84 de m, lung de 507 m iar lacul are o lungime de 3,75 km, o suprafata de 334 hectare si un volum de 98 milioane metrii cubi. Adancimea maxima a lacului este de 64,7 m.

Biserica Monument istoric ,,Sfantul Nicolae" din Darmanesti a fost construita in anul 1808. Este construita in intregime din lemn de stejar. In apropierea Bisericii ,,Sfantul Nicolae" s-a ridicat o biserica cu hramul ,,Sfintii Imparati Constantin si Elena " prin stradania preotului paroh Daniel Prepelita. Mai multe informatii puteti afla vizitand blogul Parohiei Boistea I , parohie de care apartin cele doua biserici

Castelul Stirbei se afla in orasul Darmanesti din judetul Bacau plasat pe un platou la o altitudine de 600 de metri. Castelul a fost construit incepand cu sfarsitul secolului al XIX-lea si prima jumatate a secolului al XX-lea de catre Gheorghe Stirbei si Elisabeta Baleanu. Printul Gheorghe Stirbei a dorit sa amplaseze acest minunat castel ,intr-o zona pitoreasca incadrandu-se perfect in ambianta acestui loc.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Vanatoare
  • Pescuit