OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Iory's - cazare Litoral

Techirghiol (Constanta) - Dobrogea

Total comentarii: 3 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Iory's - cazare Litoral (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Iory's - cazare Litoral (Activitati si imprejurimi)
CETATEA HISTRIA - a fost descoperita de Vasile Parvan, in 1914. Este datata in sec. VII a.Ch. si a functionat pana in sec. VII p.Ch. Este prima colonie greaca de pe tarmul de vest al Marii Negre si este cel mai vechi oras de pe teritoriul Romaniei.

MASIVUL CHEIA - Pe malul stang al Vaii Casimcea, in dreptul satului Cheia, se gaseste masivul Cheia. Rezervatia ocupa o suprafata de 285 ha si adaposteste circa 565 specii rare de flora.

LACUL TECHIRGHIOL - Situata in apropierea localitatii cu acelasi nume, rezervatia este reprezentata de cel mai intins lac salin din tara noastra, cu o suprafata de 10,7 kmp. Datorita salinitatii ridicate, lacul este populat de o microfauna care s-a adaptat mediului salin, reprezentata de bacterii, alge verzi, larve de insecte, crustacee, la care se adauga peste 124 specii de pasari. Extremitatea vestica a Techirghiolului este bogata in izvoare dulci.

PESTERILE DE LA GURILE DOBROGEI - In apropierea comunei Limanu, pe malul drept al soselei Gura Dobrogei - Vistorna se gaseste rezervatia ce cuprinde pesterile Limanu, Liliecilor si La Adam. Cea mai mare pestera din Valea Casimcea este Pestera Liliecilor, care are o lungime de 480 m, unde s-au descoperit resturile a peste 20 de specii fosile.

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • parcuri tematice / acqua parc
  • Muzee si galerie de arta
  • Situri istorice si artistice
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Pescuit
  • Mountain bike