OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Vila Regent - cazare Baile Felix

Baile Felix (Bihor) - CrisanaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Vila Regent - cazare Baile Felix (Activitati si imprejurimi)

Vila Regent - cazare Baile Felix (Activitati si imprejurimi)

Bailea Felix
Statiunea balneoclimaterica Baile Felix ofera conditii de relaxare, vacanta, odihna si recuperare. Sunt numeroase Pensiuni in Baile Felix, care dispun de o bogata baza de tratament, bai termale, stranduri (Apollo).
Nymphaea lotus (nufar termal) reprezinta unicul caz in care o specie de planta tropicala traieste spontan intr-o clima temperata in Rezervatia Naturala "Paraul Petea" din statiunea Baile 1 Mai aflat la circa 3 km de Baile Felix. Nufarul alb poate fi vazut in statiunea balneoclimaterica Baile Felix fiind unul din frumusetile zonei. Pe langa nuferi, care au fost adusi dinBaile 1 Mai, in lacurile artificiale termale din Baile Felix se gasesc cateva specii de Lotusi. Aceste specii de lotusi au fost aclimatizati, fiind adusi din: India si Pakistan - Nelurnuncifera, Africa - Nymphea zanzibarena, Asia si Africa - Aeibornia crasepis.
In lacurile artificiale din statiune, pe langa plantele prezentate mai sus se gasesc si numeroase specii de pesti avand marimi si culori diferite.

Pestera Ursilor este situata la 86 km de Oradea, pe DN 76. A fost descoperita intamplator la sfarsitul anilor 1970, in zona carierelor de marmura din muntii Chiscau, la o altitudine de 482 de metri. Numele pesterii provine de la resturile fosilizate ale ursului de caverna (Ursus Spelaeus - disparut acum aproximativ 15.000 de ani), care s-au descoperit aici. 
Pestera Scarisoara este situata la o inaltime de 1200 de metri, in apropierea satului Garda, pestera Scarisoara este celebra prin ghetarul pe care il adaposteste in interiorul stancilor ei calcaroase.
Pestera Vantului, situata pe malul stang al Crisului Repede, este cea mai lunga pestera din Romania.
Pestera Meziad, rezervatie speologica situata in muntii Padurea Craiului, una dintre cele mai mari pesteri din Romania.
Saritoarea Bohodeiului (in apropiere de Pietroasa), cu o inaltime de 80 m, este a treia cascada ca marime din Romania.
Cheile Crisului Repede (in muntii Padurea Craiului) - aceasta rezervatie include 11 pesteri. Alte cascade: cascada Bulbuci - 40 m inaltime, in muntii Bihorului, cascada Moara Dracului - 20 m inaltime. 

Servicii

Atractii in apropiere:
  • parcuri tematice / acqua parc
  • Rezervatie naturala
  • Muzee si galerie de arta
  • Bai termale - Spa
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Pescuit
  • Calarie
  • Tenis
  • Shopping