OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Anisoara - cazare Apuseni

Chiscau (Bihor) - Crisana

Total comentarii: 1 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Anisoara - cazare Apuseni (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Anisoara - cazare Apuseni (Activitati si imprejurimi)
Pestera Ursilor

Pestera a fost descoperita la 17 septembrie 1975, cand in urma unei dinamitari in cariera de marmura de la Chiscau, s-a format o spartura, prin care a intrat pentru prima data minerul Curta Traian. Are o lungime de 1,5 km, din care 521 m a fost declarat rezervatie stiintifica. Nivelul superior in lungime de 488 m a fost deschis circulatiei turistice, acolo sunt acele formatiuni carstice, care sunt deja cunoscute in toata lumea.

Aici sunt 3 galerii: cea a Ursilor, galeria Emil Racovita si Galeria Lumanarilor, precum si 4 sali: Sala Lumanarilor, Sala Spaghetelor, Sala Emil Racovita si Sala Oaselor.


Muzeul etnografic La Fluturi

Iubitorii de fluri vor fi dezamagiti in totalitate, deoarece aici nu se afla altceva decat obiecte traditionale vechi.

La o distanta de aproximativ 300 m de cunoscuta ``Pestera Ursilor`` in satul Chiscau (comuna Pietroasa) din judetul Bihor, Aurel Flutur a intemeiat un senzational muzeu etnografic particular.

Intemeietorul (zis si "Domnocu") acestui muzeu cu peste 2000 de obiecte, a inceput sa stranga obiecte vechi de peste 30 de ani, reusind sa salveze de la disparitie o serie de obiecte de arta populara, vestigii istorice si etnografice.

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri