OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Ruby'nN - cazare Vatra Dornei, Bucovina

Vatra Dornei (Suceava) - Bucovina

Total comentarii: 1 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Ruby'nN - cazare Vatra Dornei, Bucovina (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Ruby'nN - cazare Vatra Dornei, Bucovina (Activitati si imprejurimi)

Manastirea Voronet este situata în satul cu acelasi nume, la 36 km de Suceava si la numai 4 km de centrul orasului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare. Biserica a fost ridicata în anul 1488 în numai patru luni si jumatate ceea ce constituie un record pentru acea vreme.
Legenda “originii” bisericii uneste pe vecie doua mari personalitati în destinul nostru national: ctitorul manastirii Stefan cel Mare si cuviosul parinte Daniil, primul staret al manastirii, unul din cei mai mari sfinti pe care i-a odraslit pamântul Moldovei, sihastru si duhovnic vestit.O sfânta candela aprinsa vegheaza mormântul Sfântului Daniil Sihastru de unde obstea manastirii ia binecuvântarea pentru slujbele de: dimineata, dupa-amiaza, si de la miezul noptii.

In adancimile salinei Cacica se gasesc: o capela romano-catolica - Sf. Varvara, o alta capela - ortodoxa, situata la o adancime de 35 m, sapata direct in sare si, recent, peretii au fost decorati cu basoreliefuri din sare cu tema religioasa, dar si un lac artificial sarat, luminat cu ajutorul reflectoarelor.  

Herghelia Lucina este una dintre cele doua herghelii din judetul Suceava unde sunt crescuti cai de rasa, aici fiind crescuti caii din rasa Hutul. Herghelia exista inca din 1788.  

Manastirea Probota (dupa denumirea veche Manastirea Pobrata) este o manastire ortodoxa din România, construita în anul 1530 în satul Probota (care apartine în prezent de orasul Dolhasca din judetul Suceava) de catre domnitorul Petru Rares. Biserica manastirii are hramul Sfântul Nicolae.  

Codrul secular Slatioara a fost declarat rezervatie naturala în 1941. De atunci, copacii mor în picioare, se descompun si ofera hrana pentru generatiile viitoare. În România, nu mai exista astfel de paduri de rasinoase, aceasta fiind a doua din Europa, dupa Germania. 

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Pescuit
  • Schi