OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea EVA - cazare Nordul Olteniei

Baia De Fier (Gorj) - OlteniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite

Vreme de poveste… la Pensiunea Eva

Coborând pe Poalele Plaiului, ajungi în zona unde Dumnezeu a așezat liniștea la ea acasă, Zona Șopta, adică locul în care natura este singura care nu vorbește în șoaptă, totul este cuprins de o liniște și simplitate nemaiîntâlnită.
Cătunul Șopta, alcătuit dintr-un grup de paisprezece așezări țărănești, parcă inspirate din zicerile lui Vlahuță: “Noaptea s-a lăsat pe vale și cătunu-i adormit”, îți oferă posibilitatea de a petrece clipe minunate într-o atmosferă tradițională.

Pensiunea Eva îmbracă straiele țărănești autohtone în ceea ce privește liniștea, curățenia și ceea ce este cel mai important, îmbinarea primirii ospitaliere caracteristice zonei cu bucatele tradiționale care satură gusturile drumețului.

Un sirop natural de cireșe, căpșuni, zmeură sau brad, făcut cu apă de munte sau o ulcică de vin rozaliu căpșunică crează o nouă seară de poveste a familiei noastre din care și tu acum faci parte alături de familia și prietenii tăi. 

+4.0765429592 +4.0744996656

Nu uita: spune ca vii de pe LaPensiuni.ro
Multe pensiuni si structuri agroturistice ofera reduceri si cadouri utilizatorilor LaPensiuni.ro

Locatie si cazare

Tipologie: Pensiune, Agroturism
Pozitie: Munte
Cazare: Camera
Formule de cazare:
  • Numai cazare
  • Pensiune completa
Locuri: 10
Perioada de inchidere: deschis tot timpul
Servicii:
  • Loc de joaca pt copii
  • Vanzare produse locale
  • Biciclete de inchiriat
  • Internet
  • Gratar in curte
  • Terasa sau foisor
  • Spatiu campare/rulote

Pensiunea dispune de 5 camere duble, cu pat matrimonial, TV cablu,  internet, baie proprie, apa caldă. Aveți la dispoziție sufrageria cu șemineu , fotolii, mese si scaune, bucătăria complet utilată, foisor, gratar , biciclete, ATV-uri, spații de joacă. 

Unde suntem - cum sa ajungi la noi

Cum sa ajungi la noi:

Adresa: Baia de Fier 1289 - Șopta217030 Baia De Fier, Gorj

Coordonate GPS: Lat. 45.1897555 Lon. 23.7792581

Printeaza indicatiile stradale

+4.0765429592 +4.0744996656

Nu uita: spune ca vii de pe LaPensiuni.ro
Multe pensiuni si structuri agroturistice ofera reduceri si cadouri utilizatorilor LaPensiuni.ro

Activitati si imprejurimi

Pensiunea EVA - cazare Nordul Olteniei (Descriere)

După ce ai străbătut Zona Polovragi, unde cândva dacii liberi ai zonei cântau seara la apus odă Zeului Zamorse iar mai târziu conducătorii de neam au poposit între zidurile trainice ale Mănăstirii Polovragi, lăcaș de cultură, rugă și relaxare sufletească de unde zărești minunăția naturii a Cheilor Oltețului, poți să te retragi pe cărarea drumului pietruit într-un loc plin de viață și energie.

Deși ideea ta, după ce ai vizitat Polovragiul, este să pleci a doua zi către minunata stațiune Rânca aflată la doar 25 de km de pensiune, te vei intoarce tot la noi.

Micul-dejun tradițional cu brânză, ouă cârnăciori și lapte proaspăt servit pe terasa pensiunii te-au facut să te decizi că astăzi vei petrece o zi frumoasă tot la noi și vei trage și o fugă să vizitezi un alt monument natural care a scris o parte a istoriei lumii și țării, aflat în Baia de Fier și anume Peștera Muierilor, loc de istorie, aici fiind găsit unul dintre cele mai vechi cranii umane de femeie din lume, având o vechime de peste treizeci de mii de ani, dar nu doar asta a scris istoria Băii, ci și faptul că în Canionul Galbenului pe unde Râul Galbenul și-a croit drumul șerpuind, tot în pesteră în timpul războaielor femeile s-au ascuns și natura le-a protejat de cruzimea dușmanilor.

A doua dimineață vei servi o ulcică de lapte sau una de cacao cu lapte împreună cu copiii și un aperitiv țărănesc cu ouă de casă de vei uita cremvurștii obișnuiți și apoi vei urca pe cel mai înalt traseu asfaltat din România, pe Transalpina, la Rânca, unde-ți vei încânta din nou, pentru a suta oară zilele acestea, privirea cu minunățiile montane.

Alături de Dorin, vei vizita stânele ciobanilor din zonă, unde vei servi un bulz ciobănesc sau o jintiță înainte de o tocană de oaie tradițională, apoi spre seară îți vei da seama că timpul petrecut a fost prea scurt și vei dori să vii să stai o saptămână pentru că deja regreți că nu ai apucat să urci cu ATV-ul spre plai la Fântâna rece a Haiducilor, la Crucea lui Ursache din vârful Cheilor Oltețului, la Cetatea Dacică de la Polovragi și multe alte locuri pe care încă nu ai apucat să le vezi.

Oricum, tu vei decide…și EU te aștept prietene să revii pe acasă!
Dorin