OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Chindris - cazare Tara Maramuresului

Ieud (Maramures) - MaramuresContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Chindris - cazare Tara Maramuresului (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Chindris - cazare Tara Maramuresului (Activitati si imprejurimi)

Cimitirul Vesel- este considerat un adevarat muzeu in aer liber. Amplasat in centrul comunei, la biserica parohiala, muzeul cuprinde peste opt monumete de arta populara. Creat in anul 1935, a devenit unic, datorita mesterului popular Ioan Stan Patras.

Incepand cu anul 1934, mesterul a pus cate un epitaf pe crucile mormintelor, un scurt poem scris la persoana intai, usor ironic, dand astfel un nou sens mortii. Pe fiecare cruce este o reprezentare realizata in culorii vii, care istoriseste viata raposatului si chiar cauza mortii. Creatorul acestui cimitir a avut umorul de a-si compune propriul epitaf si a ciopli si picta crucea care marcheaza acum mormantul sau.

In prezent, crucile sunt realizate de urmasii mesterului Ion Stan Patras. De-a lungul celor peste 70 de ani, in cimitir s-au adunat peste 800 cruci pictate.

Manastirea Barsana- Apartinand de Episcopia Maramuresului si Satmarului, Manastirea Barsana se afla aproape de malul Izei, la iesirea din Barsana spre Stramtura. Reprezinta un complex monahal remarcabil prin faptul ca aici este concentrata arta cioplitului in lemn din Tara Maramuresului. Manastirea cuprinde mai multe constructii, toate realizate cu mult gust, sub indrumarea staretei Filofteia Oltean.
Biserica manastirii, aflata la cca 100 de metri de staretie si de chiliile obstii, are 57 de metri înaltime, 23 de metri lungime si 12,5 metri latime, iar la subsolul ei se afla un frumos paraclis.


Muzeul satului in aer liber

Memorialul Sighet

Obiectivele turistice din localitate:
Biserica din deal (1364)
Biserica din sat (1717)
Casa tipica de Ieud
Forje, Distilerie, Valtoare

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Pescuit
  • Calarie
  • Mountain bike