OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Satul Bucovinean - cazare Bucovina

Breaza (Suceava) - Bucovina

Total comentarii: 9 (Nota  4 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Satul Bucovinean - cazare Bucovina (Activitati si imprejurimi)

Manastirea Moldovita este una din vechile asezari calugaresti, cu un important si glorios trecut istoric, strajuitoare de veacuri la hotarul Moldovei de nord, situata în comuna Vatra Moldovitei la o distanta de circa 15 km de comuna Vama.bBiserica pictata a manastirii este înscrisa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Originea acestei manastiri ramâne învaluita în negura vremii, traditia amintind de existenta ei înca din timpul voievozilor Musatini, care au ocrotit-o. Sub pasnica domnie a lui Alexandru cel Bun, ocrotita si înzestrata de ctitori, manastirea a dainuit pâna la sfârsitul secolului al XV-lea când, din cauza unei alunecari de teren, s-a prabusit. Ruinele ei se vad si astazi, la circa 500 m distanta de actuala manastire.

Manastirea Putna este un lacas monahal ortodox, unul din cele mai importante centre culturale, religioase si artistice românesti. A fost supranumita "Ierusalimul Neamului Românesc" (M.Eminescu).
Manastirea a fost un important centru cultural; aici s-au copiat manuscrise si au fost realizate miniaturi pretioase. Lacasul detine un bogat muzeu manastiresc, cu broderii, manuscrise, obiecte de cult, icoane etc.
Potrivit vechilor cronici moldovenesti, zidirea manastirii, ctitorie a lui Stefan cel Mare (al carui mormânt se afla aici), a început în anul 1466 si s-a terminat în 1469. Incinta, turnul de la intrare si fortificatiile au fost terminate în 1481. Manastirea a fost restaurata între anii 1756-1760 prin grija mitropolitului Iacob Putneanul, apoi în 1902, cînd s-a refacut acoperisul dupa planurile arhitectului Karl Romstorfer, si, mai recent, în perioada 1961-1975.

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
  • Meniu cu produse din ferma proprie
Atractii in apropiere:
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Calarie