OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Cabana Brandusa - cazare Tara Hategului, Transalpina

Petrosani (Hunedoara) - TransilvaniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Cabana Brandusa - cazare Tara Hategului, Transalpina (Activitati si imprejurimi)

Cabana Brandusa - cazare Tara Hategului, Transalpina (Activitati si imprejurimi)

Manastirea Lainici- Vechimea Sfintei Manastiri Lainici se pierde în negura vremii, necunoscându-se oficial si istoric începuturile sale. Dupa traditie, Sfântul Nicodim, marele ctitor de lacasuri sfinte din tara, ar fi construit dupa Visina si un schit din lemn aici, la Lainici. Prigoana împaratesei imperiului Austro-Ungar Maria Tereza, care a distrus majoritatea manastirilor ortodoxe din Ardeal, la jumatatea sec. al XVIII-lea, se pare ca ar fi ajuns pâna aici. Biserica ctitorita din sec. XIV-lea al XV-lea ar fi fost distrusa în acea perioada. Cert este ca din a doua jumatate a sec. al XVII-lea si începutul sec. al XVIII-lea încep sa apara documente istorice ce fac referire la Manastirea Lainici. Schimnicul Atanasie vine de la Tismana la Lainici, în 1780 si se pomeneste într-un sinet în care doneaza manastirii o mosie.

Muntii Parâng- fac parte din Carpatii Meridionali, fiind cea mai mare ca suprafata dintre masivele muntoase ale României. De la est la vest masoara aproximativ 50 de km iar de la nord la sud circa 25 km.
Muntii Parâng sunt delimitati la vest de Valea Jiului, iar la est de râul Oltet si râul Lotru. La nord sunt delimitati de Muntii Sureanu, prin valea râului Jiul de Est Spre sud, delimitarea este facuta de sirul depresiunilor Novaci, si Baia de Fier.
Sunt strabatuti de cea mai înalta sosea de la noi din tara, Transalpina, care ajunge pâna la altitudinea de 2.200 m, oferind imagini rar întâlnite.

 Parcul National Retezat- a fost infiintat in anul 1935 prin initiativa omului de stiinta Alexandru Borza, primul parc national din Romania cu o rezervatie stiintifica exclusiva - Gemenele (1.840 ha). In anul 1979 a fost declarat "Rezervatie a Biosferei". Relief glaciar, cu circuri , vai si lacuri glaciare - 80 de lacuri glaciare populate cu pastravi, dintre care amintim Bucura (cel mai intins din tara) si Zanoaga (cel mai adanc).
 Fauna ocrotita: capra neagra, marmota, cocosul de munte, vulturul plesuv sur, vulturul plesuv brun, precum si alte specii.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi
  • Mountain bike