Agriturismo aggiunto ai preferiti
Agriturismo rimosso dai preferiti

Pensiunea Corina si Cristi - alloggio in Apuseni, Tara Motilor, Arieseni

Albac (Alba) - Transilvania

Totale commenti inseriti: 2 (Voto  5 di 5 )
Contatta
Aggiungi ai preferiti
Rimuovi dai preferiti
Pensiunea Corina si Cristi - alloggio in  Apuseni, Tara Motilor, Arieseni (Attività e i dintorni)

Pensiunea Corina si Cristi - alloggio in  Apuseni, Tara Motilor, Arieseni (Attività e i dintorni)

Pestera Scarisoara- este cea mai mare pestera cu gheata din Romania, situata la o altitudine de 1165 m cu varsta de peste 3000 ani. Lungimea pesterii este de 720 m, iar adancimeade 105 m. Blocul de gheata are un volum de 50 000 metri cubi si o grosime de peste 20 m.

Cheile Albacului- Situata în apropierea localitatii Albac, rezervatia naturala Cheile Albacului se întind pe aproximativ 35 de hectare. Cheile sunt opera râului Ariesul Mare care a erodat calcarele dolomitice si cuartitele dând nastere unui sector de chei deosebit de pitoresc.

In prezent sunt considerate rezervatie naturala, aceasta cuprinzand foarte multe cavitati subterane. Cea mai lunga pestera din zona este Huda Oarba, masoara 132 m. Lungi de 4 km, aceste chei impresioneaza prin inaltimea peretilor, prin portiunile inguste si repezi prin care raul si-a croit vadul.

Cheile Ordâncusei- se întind pe o lungime de 2,5 km pe valea Ordâncusa, afluent de stânga al Gârdei Seci. Drumul ce urca pe valea Ordâncusa este strajuit de pereti de calcar înalti care se îngusteaza atât de mult, încât soseaua trece peste patru poduri de beton ce ocupa toata latimea vaii. Peretii calcarosi gazduiesc multe pesteri, grote si portaluri. Aici se gasesc 70 de pesteri, grote si portaluri.

Cascada Vârciorog- este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m.Cascada in sine are o inaltime de 15 metrii fiind de o frumusete deosebita mai ales la ape mari. In apropiere exista si o veche galerie de mina parasita.

Pestera Vârtop- este situata in judetul Alba, in Muntii Bihorului, in imediata apropiere a catunului Casa de Piatra, la o altitudine de 1200 metri.

Pestera si-a luat numele de la platoul pe care este situata, platoul Vartop. Asa numitele „vartoape” reprezinta adancituri care sunt specifice zonelor carstice. In partea interioara a pesterii se afla un bloc de gheata  ce are un volum de 1600 metri cubi.

 


 


(Tradus cu Google Translate)

Servizi

Ristorante:
  • Cucina tipica del territorio
  • Mený con prodotti dell'azienda
Attrazioni/attività nelle vicinanze:
  • Parchi naturali
Sport e attività nei dintorni:
  • Trekking
  • Mountain bike