OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

5 idei de calatorie pentru luna Iulie

Luna Iulie sau luna lui Cuptor sau luna vacantelor de vara! Alege vacanta ta in natura!!

1 - 2 Iulie 2017 - Festivalul bujorului de munte - Gura Raului (Sibiu)

Bujorul de munte (rododrendon), infloreste la Iezerele Cindrelului si da culoarea rosiatica acestei caldari glaciare. La acest festival participa atat formatii de muzica populara si dansatori din comuna, cat si din alte localitati. De fapt, festivalul are doua parti: una de pregatire, in care, sambata seara se organizeaza o cina ca la stana – care dureaza pana la miezul noptii si se incheie cu foc de tabara.

 

Cina ca la stana este un produs turistic care cuprinde cocolos cu branza, tocana la ceaun, foc de tabara, muzica si costum popular. Cea de-a doua parte reprezinta festivalul propriu-zis, cand pe la amiaza, incepe programul artistic unde fiecare formatie isi desfasoara programul. Este de mentionat faptul ca musafirii sunt gazduiti in comuna.
Festivalul Bujorului este un eveniment care se bucura de foarte mare succes pe plan local si judetean si tinde sa devina o emblema a comunei Gura Riului.

(vezi Pensiuni Sibiu, Cazare Sibiu)

7 - 9 Iulie 2017 - Neversea - Constanta

Neversea este un nou festival de vara care va dura 3 zile si 3 nopti, un eveniment care reuneste muzicieni, DJ si artisti de talie mondiala cu spectacole si scenografii unice in lume. Neversea promoveaza diversitatea muzicii si ideea de conectare a publicului prin puterea ei, prin increderea intr-un un viitor global pozitiv si, bineinteles, prin magia naturala a Marii Negre.


In luna iulie, una dintre cele mai noi plaje de la mare va deveni cel de-al doilea loc fantastic din taramul noptii si al magiei. Prima editie introduce Legenda Neversea, un loc dintr-o alta realitate unde putem sa ne mentinem tineretea pentru totdeauna prin secretele invatate de la locuitorii acestui tinut.

(vezi Pensiuni Constanta, Cazare Constanta)

12 - 16 Iulie - Electric Castle 2017, Castelul Banffy - Bontida, Cluj

Editia din acest an are loc intre 12 si 16 iulie si sarbatoreste a cincea aniversare cu o multitudine  de nume recunoscute la nivel mondial. Electric Castle este singurul festival din Romania care ofera o experienta autentica si completa de festival.

O productie impresionanta, cu un nou concept vizual, instalatii artistice, arte contemporane, teatru stradal sau workshopuri despre tehnologie sunt doar cateva dintre ingredientele ce vor intregi experienta. 

(vezi Pensiuni Cluj, Cazare Cluj)

21 - 23 Iulie - Targul de Fete de pe Muntele Gaina 2017, Avram Iancu

Sunetul dulce al tulnicului motesc ii cheama pe toti romanii pe Muntele Gaina. “Targul de Fete de pe Muntele Gaina”,

traditionala serbare populara nationala, marca a Consiliului Judetean Alba, va avea loc in perioada 21-23 iulie, în comuna Avram Iancu, dar si sus pe munte.

(vezi Pensiuni Apuseni, Cazare Apuseni)

28 Iulie - 6 August 2017 - Festivalul de Film Istoric, Rasnov

10 zile în Cetatea Rasnovului la inceput de august. Fara covor rosu, fara fite, fara isterie, fara breaking news. Ca sa intelegi ce ti se intampla!

Subiecte relevante, filme destepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, cladiri venerabile, cantari exuberante in aerul noptilor carpatine, expozitii, standuri de carti.

(vezi Pensiuni Rasnov, Cazare Rasnov)