OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Baile Herculane - apele sacre ale lui Hercule. Cazare Herculane.

Dupa mai bine de doua mii de ani de existenta statiunea Baile Herculane continua sa prezinte un potential turistic deosebit.

Atestata ca fiind una dintre cele mai vechi statiuni balneoclimaterice din lume, Baile Herculane, situata in judetul Caras-Severin (vezi aici Pensiuni Caras-Severin, Cazare Caras-Severin),  prin clima sa cu influente mediteraneene, precum si prin cladirile si aerul cu iz istoric, starnesc interesul tot mai multor turisti, care vin si viziteaza aceste locuri, devenind clienti fideli ai pensiunilor (vezi aici Pensiuni Baile Herculane) si caselor de vacanta din statiune.

Efectele binefacatoare ale apelor din zona au fost pentru prima data exploatate de romani, acestia fiind si cei care au construit prima terma autentica inca functionala pana in zilele noastre.

Statiunea Baile Herculane a fost infiintata in anul 102 D.Hr. de catre Imparatul Traian. Numele orasului vine de la Hercule, fiul lui Zeus si al Elenei, figura mitologica extrem de cunoscuta in lumea romana ca patron al apelor termale, reprezentant al puterii si al echilibrului dintre forta fizica si cea spirituala. Romanii au construit in oras bai, temple, statui, toate inchinate lui Hercule, Aesculapius si Hygieiei.

Incepand cu secolul al XVIII - lea sub dominatia Imperiul Austro-Ungar, in statiune au fost modernizate baile si caile de acces, au fost construite cladirile, orasul capatand un puternic parfum baroc tipic austriac.

La fel ca pe vremea Romei Antice, statiunea Baile Herculane a fost vizitata de personalitati marcante ale acelei perioade, precum Imparatul Iosif al II-lea, Imparatul Francisc I, Imparateasa Carolina, Imparatul Franz Iosef, Imparateasa Sisi care alegeau ca destinatie aceasta statiune de pe Valea Cernei (vezi aici Pensiuni Valea Cernei)

Notorietatea statiunii s-a datorat atat apelor miraculoase, considerate un dar al zeilor, cat si pozitionarii deosebite, intr-o depresiune intramontana cu peisaje frumoase si pitoresti.

Apele termale ale statiunii Baile Herculane sunt potrivite pentru diverse cure balneare, dar si pentru inot. Apele minerale izotermale si hipertermale au diferite compozitii chimice (sulfuroase, sodice, calcice, clorurate, oligominerale) care se preteaza la multiple tratamente: bai termale sulfuroase si sarate, in bazine acoperite sau in aer liber sau cure interne cu ape minerale.

Ce poti face in Baile Herculane in afara de tratament balnear specific? Sunt foarte multe locuri de vizitat aici,  unele mai frumoase ca celelalte, deoarece pitoreasca asezare se afla  intr-o vale adapostita de munti de o frumusete aparte.  Vom enumera doar cateva dintre atractiile statiunii, tocmai pentru a va da posibilitatea de a le descoperi singuri:

Baile romane, Grota Haiducilor, Crucea Alba, Grota cu Aburi, cascada Vanturatoarea, 7 Izvoare, Pestera Topolnitei, statuia lui Hercule, Cheile Peciniscai, Cheile Tasnei, Sfinxul Banatean.

In afara acestor obiective ce nu trebuie ratate, turistii pot face excursii si drumetii in Parcul National Valea Cernei. Zona este dominata de peisaje deosebite, o flora si fauna bogata, redand specificul influentelor de tip submediteranean.

Oferta de cazare (vezi aici Pensiuni Herculane - Cazare Herculane) este si ea variata, pe toate gusturile, de la pensiuni, vile si case de vacanta pana la campingurile special amenajate pentru amatorii de corturi, oferind posibilitatea unei vacante intr-un cadru natural, deosebit, respirand un aer pur cu puternic iz istoric .