OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

5 idei de calatorie pentru luna mai

Incercam din nou sa facem o selectie a catorva evenimente frumoase din luna mai pentru dumneavoastra

Pentru luna mai, ultima a primaverii lui 2016, va sugeram cinci evenimente ce credem ca va pot suscita interesul.
 
"Festivalului Roman Apulum"- Dupa cum se stie, Alba Iulia este ridicata peste ruinele orasului antic Apulum. Acesta era cel mai mare oras roman din provincia Dacia dar si centrul politic, militar, economic si cultural al acesteia. (vezi Cazare Alba Iulia)
Astazi acest lucru este celebrat prin intermediul "Festivalului Roman Apulum" ce se desfasoara anual la inceputul lui mai si aduna peste 200 de reenactori – soldati si civili romani, razboinici daci, gladiatori, mestesugari sau dansatoare. Pe parcursul a doua zile, vizitatorii pot trai realitatile unei lumi demult apuse. Vor fi interpretate demonstratii militare romane, vor fi simulate razboaie intre daci si romani, deasemenea vor fi lupte de gladiatori organizate in cinstea lor. Evenimentul se va desfasura in zilele de 6-8 mai si este un eveniment ce nu trebuie ratat.

 


Pe 14 mai, Picnic in Cindrel - branzeturi din Marginime - Un eveniment cultural gastronomic, in care organizatorii vor sa scoata in evidenta calitatea, si istoricul branzei ce i-a facut celebri. Va vor pregati o traista ciobaneasca cu produse si preparate locale din Marginimea Sibiului pe care vi le vor oferi spre savurare sub forma de picnic. După o scurtă drumeţie pe drumul branzei, veti fi recompensati cu o frumoasa priveliste asupra imprejurimilor. (vezi Cazare Sibiu)
 
 
 

Poiana Negrileasa din comuna Bucium, judetul Alba, (vezi Pensiuni Alba) declarata monument al naturii, gazduieste si in acest an "Serbarea Narciselor". Este una dintre cele mai vechi sarbatori din tara noastra. Toata lumea este invitata in varful muntelui sa se bucure de frumusetea zonei, privelistea incantatoare si mireasma oferita de numarul foarte mare de narcise. In acest an, evenimentul are loc in zilele de 21 si 22 mai, cand sunt programate si spectacole.
 
 
 

Moara veche- Transilvanian Brunch- Asa cum ne-au obisnuit cei din Hosman, si anul acesta ne vor umple sufletele cu placeri cu miros de paine calda, dar si evenimente din categoria Transilvanian Brunch. (vezi Pensiuni Sibiu) Primul eveniment din anul asta va fi pe 28 mai, unde vom gusta de toate: un pic de istorie, un pic de specialitati locale si oameni frumosi, cat cuprinde...
 Sambra oilor 2016. Pe 8 mai cateva mii de persoane sunt asteptate la Huta Certeze la cea de-a 60-a editie al festivalului traditional al osenilor. „Sambra Oilor” marcheaza inceputul anului pastoral, urcarea oilor la munte. Istoria aceste sarbatori vine din anul 1956, cand in cea mai mare parte a Romaniei taranii ramaneau fara proprietati si animale. Atunci, osenii au inceput sa-si masoare laptele si branza la inceput de an pastoral si au stabilit niste repere dupa care se ghidau pe tot parcursul anului. Astfel a aparut Sambra Oilor. Astazi ea e sarbatorita cu muzica si dansuri populare, dar si cu traditionala separare si numarare a mioarelor, facuta in fiecare primavara de ciobani. (vezi Cazare Satu Mare. Pensiuni Satu Mare)

 

 

 
Sunt doar cateva evenimente frumoase la care va puteti petrece timpul intr-un sfarsit de primavara.