OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Alexia - cazare Tara Hategului, Transalpina

Petrosani (Hunedoara) - TransilvaniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Alexia - cazare Tara Hategului, Transalpina (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Alexia - cazare Tara Hategului, Transalpina (Activitati si imprejurimi)

 
Muntii Parâng- sunt delimitati la vest de Valea Jiului, iar la est de râul Oltet si râul Lotru. La nord sunt delimitati de Muntii Sureanu, prin valea râului Jiul de Est Spre sud, delimitarea este facuta de sirul depresiunilor Novaci si Baia de Fier.
Sunt strabatuti de cea mai înalta sosea de la noi din tara, Transalpina, care ajunge pâna la altitudinea de 2.200 m, oferind imagini rar întâlnite.

 Parcul National Retezat- a fost infiintat in anul 1935 prin initiativa omului de stiinta Alexandru Borza, primul parc national din Romania cu o rezervatie stiintifica exclusiva - Gemenele (1.840 ha). In anul 1979 a fost declarat "Rezervatie a Biosferei". Relief glaciar, cu circuri , vai si lacuri glaciare - 80 de lacuri glaciare populate cu pastravi, dintre care amintim Bucura (cel mai intins din tara) si Zanoaga (cel mai adanc).
 Fauna ocrotita: capra neagra, marmota, cocosul de munte, vulturul plesuv sur, vulturul plesuv brun, precum si alte specii.
 
Manastirea Lainici- In  defileul  Jiului, la 32 de kilometri de Targu-Jiu si la 25 de kilometri de Petrosani, se afla manastirea de calugari Lainici cu hramul Intrarea in Biserica a Maicii Domnului.

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi
  • Mountain bike