OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Sovirag - cazare Apuseni

Sic (Cluj) - TransilvaniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Sovirag - cazare Apuseni (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Sovirag - cazare Apuseni (Activitati si imprejurimi)
Biserica Reformată
Este cel mai important monument istoric din localitate, şi datează din secolul al XIII. cu fragmente de frescă italiană din aceaşi perioadă.
Biserica Catolică
Este o clădire din epoca lui Maria-Teresa care a fost alăturată mănăstirii franciscane datată din secolul XV.
Biserica ortodoxă
Este o clădire construită din lemnt în secolul XVIII. pentru locuitorii de etcnic română care păstrează frescile pictate pe lemnt de odinioară, foarte valoroase din punct de vedere istoric şi artistic.
Portul popular
În zilele de duminică, sărbători şi slujbe bisericeşti aveţi ocazia de a admira frumosul port ţărănesc local care este purtat nu numai de generaţia mai în vârstă ci şi de către tineri.
Dans popular
Dansul sicănesc poate fi admirat cu ocazia festivalului care se desfăsoară în perioada 17-24 august, în timpul sărbătorilor, sau la nunţi populare.
Lacul Ştiucilor
Foarte apropape de pensiune se află Lacul Ştiucilor, o rezervaţie naturală de mare extindere care este un loc preferat pentru plimbare cu barca, pescut şi chiar şi înot.
Rezervaţia naturală
În hotarul localităţii, foarte foarte uşor accesibil se situează rezervaţia naturală de trestie, dotat cu un lung pod pentru plimbare. Acest loc de fapt este un accesoriu al lacului din Ţaga.
Grădina Botanică din Cluj 
Este o instituţie ştiinţifică, didactică şi educativă, subordonată Universităţii Babeş-Bolyai. Bazele acestei prestigioase instituţii au fost puse de către profesorul Alexandru Borza în 1920 . Pe o suprafaţă de 14 ha, pe un teren cu configuraţie variată, potrivit pentru creşterea şi dezvoltarea plantelor de pe diferite continente, sunt cultivate circa 10.000 de categorii specifice.
Grădina Botanică este împărţită în mai multe compartimente: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic şi medicinal.

 

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Muzee si galerie de arta
  • Situri istorice si artistice
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Calarie
  • Mountain bike