OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Raiul de pe Rau - cazare Valea Prahovei

Moroieni (Dambovita) - Muntenia

Total comentarii: 2 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Raiul de pe Rau - cazare Valea Prahovei (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Raiul de pe Rau - cazare Valea Prahovei (Activitati si imprejurimi)

Palatul Brancovenesc de la Potlogi- Palat in stil brancovenesc, construit de Constantin Brancoveanu in 1698, pe locul unei curti boieresti, fatada orientata spre un elesteu, astazi secat, are o dubla loggie. Pe fatada opusa, spre curte, compozitia este dominata de foisorul cu scara exterioara, asemeni celui de la Mogosoaia. Decoratia palatului cuprindea motive florale de inspiratie persana, care se aseamana cu unele prezente la Mogosoaia in foisor, la biserica Coltei in exterior, in varianta de la Potlogi, ele sunt realizate in stuc.

Complexul Muzeal Curtea Domneasca de la Targoviste, resedinta domneasca a lui Mircea Cel Batran (1394) singura capitala a Tarii romanesti (1431) unde au domnit personalitati importante ale vremii, printre care amintim pe bravul domnitor Vlad Tepes, cunoscutul erou al novelei lui Bram Sthoker Dacula, complexul continand si celebrul Turn al Chindiei.

Mai pot fi vizitate ruinele conacului Vacaresti, Biserica StelaBiserica AndronestiMuzeul de arheologie, Muzeul scriitorilor, Muzeul tiparului si al cartii vechi,Manastirea Dealu siManastirea Viforata, spre Cetatuia Negru Voda, spre Namaiesti, schitul Cota 1000.

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Bai termale - Spa
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Pescuit
  • Mountain bike