OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Liana - cazare Muntenia

Bughea De Jos (Arges) - Muntenia

Total comentarii: 5 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Liana - cazare Muntenia (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Liana - cazare Muntenia (Activitati si imprejurimi)

Biserica Bradetu-monument istoric-A fost ridicata in anul 1733.

Aceasta este una dintre cele mai monumentale si desavarsite realizari in arhitectura sacrala de lemn din Transilvania, ce a servit fara indoiala drept model bisericilor de lemn din Valea de Jos, Rieni, Ghighiseni si probabil altora din zona, astazi disparute.


Manastirea Corbii din Piatra- Corbii de piatra, o bisericuta rupestra, altare pagane de sacrificiu, cetatea lui Dromichetes si alte urme ale unui trecut fabulos. Pe partea cealalta a raului Doamnei se vede stanca Doamnei, iar alaturi sus, daca vrei poti intra in inima muntelui.
Biserica manastirii este sapata în stânca (gresie). Lânga biserica, sapat tot în stânca, se afla trapeza manastirii, sala de mese a manastirii, un spatiu daltuit la rându-i în stânca, despre care traditia afirma ca a fost folosit de Neagoe Basarab ca tribunal în aer liber, pentru a face judecati publice. Este situata la 400 m de centrul comunei Corbi, pe malul stâng al Râului Doamnei (judetul Arges). Aceasta localitate este atestata ca fiind locul de bastina al Corvinestilor. În prezent înca se mai pot observa în zona ruinele castelului lui Voicu, tatal lui Ioan Corvin. Biserica rupestra de la Corbii de Piatra a fost sapata în peretele masiv de stânca, înalt de circa 30 m si lung de 14,5 m.
Prima atestare documentara este la 23 iunie 1512, dar exista informatii certe conform carora biserica a existat si înainte de aceasta data.

Statiunea balneara Bughea de Sus (situata la 7 km de pensiune).
Statiunea montana Voina (situata la 18 km).
Pastravarie-cea mai veche din tara, infiintata in perioada interbelica (situata la 14 km).

Servicii

Restaurant:
  • Meniu cu produse din ferma proprie
Atractii in apropiere:
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Pescuit
  • Tenis
  • Schi