OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea La Cetate - cazare Fagaras, Transfagarasan

Capatanenii Pamanteni (Arges) - Muntenia

Total comentarii: 13 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite

Pensiunea La Cetate va ofera tot ce aveti nevoie pentru un sejur reusit in aceasta zona minunata a tarii, pe Valea Argesului.

 

In imediata apropiere a pensiunii se afla numeroase obiective turistice de importanta  istorica si arhitecturala: renumita cetate Poenari, resedinta temutului Vlad Tepes supranumit Dracula, Transfagarasanul, Barajul Vidraru, Lacul Balea.

+4.0744.424.845 +4.0728.827.769

Nu uita: spune ca vii de pe LaPensiuni.ro
Multe pensiuni si structuri agroturistice ofera reduceri si cadouri utilizatorilor LaPensiuni.ro

Locatie si cazare

Tipologie: Pensiune, Vila
Pozitie: Munte
Cazare: Camera, Apartament
Formule de cazare:
  • Numai cazare
  • Cazare si mic dejun
Locuri: 52
Perioada de inchidere: deschis tot timpul
Servicii:
  • Restaurant
  • Activitati teambuilding
  • Carte de credit acceptata
  • Internet
  • Gratar in curte
  • Terasa sau foisor

Pensiunea La Cetate este situata in nord-vestul Judetului Arges, in apropierea Barajului Vidraru si langa Cetatea Poenari, la o distanta de 26 km fata de orasul Curtea de Arges.

 

Va asteptam in pensiunea noastra cu o capacitate totala de cazare de 42 de persoane. Astfel sunt disponibile urmatorele:

1 Apartament - 4 persoane (2 camere cu pat matrimonial, baie, balcon)
19 Camere - 2 persoane (pat matrimonial sau 2 paturi separate, majoritatea camerelor cu balcon)

Fiecare camera este dotata cu televizor (cablu), internet wireless si baia proprie.Pentru a veni in intampinarea dorintelor dumneavoastra va stam la dispozitie prin urmatoarele servicii si dotari:
Restaurant cu terasa cu o capacitate de 110 respectiv 100 de persoane.

Restaurantul este deschis zilnic intre orele 8.00 - 22.00 si va ofera un meniu cu specific romanesc: bulz haiducesc, pastrama oaie, berbecut la protap, purcelus la tava, curcan impanat. Facilitati: internet wireless, plata cu CARD bancar, parcarea gratuita si pazita non-stop, televizor si cablu in fiecare camera, apa calda (NON-STOP)

La cerere organizam:

-Mese festive, intalniri de afaceri, training-uri si alte evenimente
-Partide de pescuit
-Partide de vanatoare
-Plimbari cu vaporasul pe Lacul Vidraru
-Vizitarea uzinei electrice.

Unde suntem - cum sa ajungi la noi

Cum sa ajungi la noi:

Adresa: Capataneni - Capatanenii Pamanteni, Arges

Coordonate GPS: Lat. 45.3162504 Lon. 24.6458936

Printeaza indicatiile stradale

+4.0744.424.845 +4.0728.827.769

Nu uita: spune ca vii de pe LaPensiuni.ro
Multe pensiuni si structuri agroturistice ofera reduceri si cadouri utilizatorilor LaPensiuni.ro

Activitati si imprejurimi

Pensiunea La Cetate - cazare Fagaras, Transfagarasan (Descriere)

Cetatea lui Dracula ( Poenari ) situata chiar pe creasta muntelui ,deasupra centralei Hidroelectrice Vidraru- Asezata pe pintenul muntelui Caprisoara, la o altitudine de 850 de metri, protejata de pante abrupte, cetatea Poienari strajuieste de secole intrarea în Defileul Argesului.
În urma unor cercetari arheologice s-a determinat ca a fost construita la sfârsitul secolului al XIII-lea, înaintea domniei lui Vlad Tepes si a facut parte dintr-un plan strategic de aparare a granitei nordice muntene. Vlad Tepes, supranumit Dracula, a refacut si a intarit cetatea.
Zidurile de aparare sunt groase de 2-3 metri. Intrarea în cetate se facea pe sub turnul din piatra, pe un pod mobil. Odata ridicat acest pod, cetatea devenea complet izolata.
Accesul la cetate se face urcând cele 1480 de trepte printr-o padure de fagi. Ajunsi în vârful muntelui, oaspetii cetatii vor beneficia de o priveliste impresionanta, care nu va fi uitata niciodata.
Barajul Vidraru- Lacul de acumulare Vidraru a luat fiinta în 1966 si este amplasat pe râul Arges, pe un sector de 28 km lungime. Situat între muntii Fruntii si Ghitu, lacul aduna apele râurilor Capra, Buda si ale câtorva afluenti directi: Râul Doamnei, Topologul, Valea lui Stan si Limpedea.
Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurarii, al cincilea in Europa si al noualea in lume intre constructiile similare. Constructia barajului a durat cinci ani si jumatate si se sprijina pe versantii muntilor Pleasa si Vidraru. Adâncimea maxima a apei este de 155 m lânga barajul înalt de 166 m. 
Valea Argesului cu Cheile Argesului
Mânastirea Curtea de Arges- construita din piatra de Albesti, avand ca ctitor pe Neagoe Basarab (1512 – 1521) este una din cele faimoase monumente istorice din Romania. Faima sa este legata de legenda Mesterului Manole care este cunoscuta in toate lumea. Biserica domneasca, construita de familia Basarab in secolul al XIV-lea, este o biserica bizantina clasica, monument de arta si arhitectura medievala romaneasca. Aici se gasesc fresce din diferite perioade de timp, dar cele mai de pret sunt sunt cele care dateaza din timpul domnitorilor Vladislav I Vlaicu si Radu I. 
Biserica Domneasca din Curtea de Arges 
Ruinele de la San Nicoara din Curtea de Arges