OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Rustic - cazare Tara Maramuresului

Vadu Izei (Maramures) - MaramuresContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Rustic - cazare Tara Maramuresului (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Rustic - cazare Tara Maramuresului (Activitati si imprejurimi)

Manastirea Barsana- Manastirea de pe dealul Humana este aestata documentar de o diploma din 21 iulie 1390. Pana in prezent nu se cunosc alte documente care sa ateste existenta acestei manastiri. Dupa traditie Manastirea din Humana a disparut in secolul al XVIII-lea, cand, prin actiunile uniatiei, au fost distruse mai multe manastiri de pe teritoriul Transilvaniei.

Casa-muzeu Kazar- Vasile Kazar a fost cel mai de seama grafician pe care l-a dat Maramuresul. Expozitia este gazduita de casa de vara a artistului, datând din secolul XVIII, si prezinta vesminte si obiecte de uz casnic folosite într-o gospodarie maramureseana.

Cimitirul vesel- Faima localitatii Sapanta se trage de la renumitul Cimitir Vesel care a devenit o importanta atractie turistica.

Legenda spune ca atitudinea vesela in fata mortii este un obicei al Dacilor care credeau in viata vesnica iar moartea pentru ei era doar trecerea spre o alta lume. Ei nu vedeau moartea ca pe un sfirsit tragic ci ca pe o sansa de a intilni zeul suprem Zamolxe.

Cimitirul dateaza de la mijlocul anilor 1930 si este creatia artistului popular Stan Ion Patras, sculptor, pictor si poet in acelasi timp.

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Calarie