OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Amethyst - cazare Tara Maramuresului

Surdesti (Maramures) - Maramures

Total comentarii: 1 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Amethyst - cazare Tara Maramuresului (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Amethyst - cazare Tara Maramuresului (Activitati si imprejurimi)

Biserica de lemn Surdesti, patrimoniu UNESCO- cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil a fost construita intre 1721-1724 din barne de gorun, pe un soclu de piatra de catre mesterul Ion Macarie.

Turnul - clopotnita bisericii, inalt de 54 m a fost pana la finalizarea bisericii de la Manastirea Sapânta - Peri, cea mai inalta constructie din lemn din România si cea mai inalta biserica de lemn din lume.

Biserica de lemn din Surdesti este inscrisa in Lista Patrimoniului Mondial Unesco ( world Heritage List ) la pozitia 904.

Biserica de lemn Plopis, patrimoniu UNESCO- Satul Plopis, de pe Valea Cavnicului este recunoscut ca locul unde se afla unii dintre cei mai renumiti mesteri lemnari ai Chioarului. Ei au ridicat, la 12 noiembrie 1811, o frumoasa biserica de lemn, ce avea sa fie pictata, in acelasi an, de zugravul Stefan. Pictura este bine pastrata, nota dominanta fiind data de reprezentari ale Apocalipsului, ele ocupand intregul perete de vest al naosului. Cladirea bisericii e mica, insa dovedeste un deosebit simt al proportiilor, fiind poate cea mai unitara si mai bine echilibrata biserica de lemn a Maramuresului. Din punct de vedere arhitectonic, ea se compune din pridvor, pronaos, naos si un altar pe latura de est, toate ridicate pe o fundatie din piatra. Sunt doua elemente caracteristice: barnele superioare ale peretilor nu ies in consola, iar streasina este infundata. Biserica reuneste totodata elemente ale bisericii de tip nord-transilvanean si maramuresean.


Pirtiile de ski Cavnic-15 Km
Pirtiile de ski Baia Sprie-18 Km
Cimitirul vesel-70 Km
Manastirea Barsana 50 Km

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi
  • Mountain bike