OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Cabana Chiuz - cazare Tara Maramuresului

Baia Sprie (Maramures) - Maramures

Total comentarii: 2 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite

Cabana Chiuz este situata la 12 km de orasul Baia Mare si 7 km de orasul Baia Sprie, intr-o zona numita Groapele Chiuzbaii, la poalele muntelui Ignis, beneficiind in tot timpul anului de o priveliste montana superba.

+4.0744.853.192

Nu uita: spune ca vii de pe LaPensiuni.ro
Multe pensiuni si structuri agroturistice ofera reduceri si cadouri utilizatorilor LaPensiuni.ro

Locatie si cazare

Tipologie: Pensiune, Agroturism, Casa de vacanta, Cabana
Pozitie: Munte
Cazare: Toata cladirea
Formule de cazare:
  • Numai cazare
Locuri: 11
Perioada de inchidere: deschis tot timpul
Servicii:
  • Piscina
  • Animale acceptate
  • Loc de joaca pt copii
  • Ferma didactica
  • Gratar in curte
  • Terasa sau foisor
  • Spatiu campare/rulote

Orasul Baia Sprie are un insemnat trecut istoric. Urme ale unor vetre de asezari omenesti se regasesc inca din secolele unu si doi dupa Hristos. Orasul va fi atestat documentar relativ tarziu intr-o diploma din 1329.

 

In acest oras cu un asemena context istoric veti gasi cabana noastra care are bucataria utilata, camera de zi pentru servit masa de 10-12 persoane, loc de dans, in curte parcare proprie, foisor si loc de gratar, piscina, loc de plaja.

Facilitati cazare: frigider, transport auto, sanie trasa de cai, TV in living, se accepta animale, parcare, piscina, acces la bucatarie, ferma proprie, foisor in curte, gratar/barbeque, living, sala de mese, loc amenajat de joaca.

Facilitati camere: sobe de teracota, baie pe hol 

Unde suntem - cum sa ajungi la noi

Cum sa ajungi la noi:

Adresa: Baia Sprie, Str. Groapele Chiuzbaii nr. 245/a - Baia Sprie, Maramures

Coordonate GPS: Lat. 47.7016445 Lon. 23.6689541

Printeaza indicatiile stradale

+4.0744.853.192

Nu uita: spune ca vii de pe LaPensiuni.ro
Multe pensiuni si structuri agroturistice ofera reduceri si cadouri utilizatorilor LaPensiuni.ro

Activitati si imprejurimi

Cabana Chiuz - cazare Tara Maramuresului (Descriere)

Lacul Albastru- Unic in Europa a luat fiinta prin prabusirea in 1920 a unei vechi galerii de mina. Unicitatea lacului o da abundenta sarurilor cuprice dizolvate in apa lacului care ii confera apei o culoare albastra sau verzuie, in functie de directia si cantitatea luminii. Lacul se alimenteaza  in continuare prin subteran, printr-o veche galerie si este situat la 3 km de Baia Sprie, la o altitudine de 565 m.


Casa Memoriala Ion Siugariu- Cladirea reprezinta casa in care s-a nascut poetul Ion Siugariu si a fost deschisa publicului vizitator anul 1983.
Expozitia din casa memoriala contine piese originale din casa parinteasca, fotografii, documente, manuscrise si carti, toate apartinand poetului.


Biserica de lemn Barsana- Biserica de lemn din Barsana, cu hramul `intrarea in Biserica a Maicii Domnului`, a fost construita in anul 1720 pe locul numit podurile Manastirii si mai tarziu, in 1806, mutata pe dealul Jbar, unde se afla si acum.

In 1999, a fost inclusa pe lista Patrimoniului Mondial Unesco.

 

Biserica Adormirea Maicii Domnului - Biserica monument istoric se afla in orasul Baia Sprie, strada Horea nr. 25. Biserica este una din putinele cladiri din piatra din zona noastra si se deosebeate de celelalte biserici prin faptul ca nu are pronaos. A existat un adagiu ulterior, o mica incapere construita candva pe parcurs, dar care n-a rezistat vremurilor.